Dimecres, 24 d'abril de 2024
És notícia

La central nuclear Ascó II torna a connectar-se a la xarxa

Avatar photo

Durant la parada es canvien 64 dels 157 elements combustibles i s'incorporen una quarantena de modificacions de disseny a la planta

La central nuclear Ascó II tornar a estar connectada a la xarxa elèctrica des de les 02:45h de la matinada del passat dissabte, després de la darrera parada. La 24a recàrrega de combustible ha durat 35 dies i ha servit per substituir 64 dels 157 elements combustibles que conformen el nucli del reactor i per incorporar més de 38 modificacions de disseny en tota la planta. En total, s’han dut a terme més d’11.500 ordres de treball i han participat més d’un miler de treballadors de diferents perfils i especialitats professionals que han complementat la feina de la plantilla estable de central nuclear d’Ascó. Tot el personal incorporat ha rebut formació prèvia i s’han registrat més de 1.900 assistències als cursos organitzats.

Algunes de les activitats dutes a termes són les inspeccions visuals remotes en diferents components del vas del reactor, la inspecció de tubs per corrents induïdes en els tres generadors de vapor, la substitució de les vàlvules de les línies de drenatge de les caixes d’aigua dels generadors de vapor, la revisió general de les dues turbobombes d’aigua d’alimentació principal, o la substitució de diversos motors en diversos equips de seguretat. També s’han realitzat nombroses activitats de manteniment preventiu, s’han substituït equips, a més d’introduir millores i incorporar modificacions de disseny amb l’objectiu d’afrontar amb plenes garanties l’operació a llarg termini de les dues unitats.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Espai Jove Kesse obre les portes al Nadal

Notícia següent

El jutge d’Osca dona fins al dilluns 11 de desembre per a l’entrega de les obres

Notícies relacionades