Categories: Uncategorized @ca

“Bon dia, com estem?” un programa que apropa els estudiants al seu futur professional

Finalitza el programa: “Bon dia, com estem?. Un projecte d’acompanyament telefònic entre alumnes de segon curs del CFGM d’Atenció a les persones en situació de dependència de l’Institut Montsià i persones majors de 70 anys que viuen soles i no mantenen gaire contacte amb altra gent.

Els estudiants han estat trucant cada dimecres des del febrer a aquestes persones per tal de comprovar que estesin bé.  Una oportunitat per crear un vincle entre persones grans i joves que se volen dedicar a l’atenció a les persones. “És un projecte molt bonic, des del primer dia que ho van proposar a mi me va fer molta il·lusió. Pode trucar-los, parlar amb ells, veure com estaven… i la veritat és que és molt bonic” ha explicat molt satisfeta una de les alumnes participants, Sarai Vallés Alcalà. “Primer ens van assignar un usuari però després com que vam veure que en deu minuts acabàvem de parlar amb ells, ens en van assignar dos. Cada dimecres els truquem, parlem amb ells, els hi preguntem que fan, com ha anat la setmana i com estan” afegeix Verònica Rebull Cugat, una altra de les alumnes del grau.

Una iniciativa que els usuaris també han valorat positivament, “ Parlaves un rato,  me contava coses i me preguntava com estava, que feia, si me trobava bé… Jo vic tot sol i això m’agrada, m’agrada que em telefonegen”  explica un dels senyors, Joan Accensi Caballé, a qui trucaven els alumnes. Una altra de les usuàries que trucaven, Felicidad Fatsini Montanés, diu que està contenta amb aquesta iniciativa, “és senyal que  se preocupen de la gent gran”.

El  projecte ha estat impulsat pels serveis socials de l’ajuntament d’Amposta i l’Institut Montsià amb l’objectiu de preparar els estudiants cap al seu futur professional. “El que fem és acostar allò que passa en la realitat als serveis socials a aquella gent que està estudiant perquè la seva sortida laboral sigui això, l’atenció a les persones”. Apunta l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs.  Per la seva part, el director de l’institut Montsià, Gabriel Perles, ha afegit: “No estem donant teoria sinó que volem que els nostres alumnes tinguin els valors de solidaritat,  conversació, amistat i relacions personals,  perquè això és molt important, sobretot per quan surtin”.

Durant la cloenda del programa, després de quatre mesos parlant pel telèfon, alumnes i usuaris s’han vist per primer cop les cares. Un acte que ha donat per finalitzat aquest servei amb l’acabament del curs, però que hi ha la voluntat de seguir-lo oferint l’any vinent i anar ampliant-lo poc a poc.

AddThis Website Tools
Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

L’incendi de Paüls salta el riu Ebre i els Bombers prioritzen salvar persones i béns

L'incendi de Paüls (Baix Ebre) ha saltat el riu Ebre i ha entrat al terme de Tivenys. Cap a tres…

2 hores fa

L’incendi de Paüls avança i l’operatiu es prepara per si el foc salta l’Ebre

L’incendi forestal declarat a Paüls ha empitjorat durant les darreres hores a causa del fort vent i ja afecta una…

2 hores fa

Nit de treball intens per estabilitzar l’incendi de Paüls

El vent de mestral està afectant en les tasques d’extinció de l’incendi de Paüls que ha les 23h ja ha…

3 hores fa

Evacuen unes 50 persones i endureixen el confinament per una revifalla al foc de Paüls

Una cinquantena de veïns d'una urbanització d'Alfara de Carles han hagut de ser evacuats aquest dilluns a la nit a…

3 hores fa

Tarragona posa en marxa la 6a edició del programa ‘Ens movem a l’aire lliure’

Tarragona Esports dona el tret de sortida a la sisena edició de programa Ens movem a l’aire lliure aquest dijous…

5 hores fa

Sabadell dona per normalitzada la situació a la zona sud de la ciutat

L'Ajuntament de Sabadell dona per normalitzada la situació als barris de la zona sud, després de dues nits seguides d'aldarulls,…

6 hores fa