El programa ‘Carolines’
L’Ajuntament ha escollit el nom de ‘Carolines’ perquè així es coneixien a les dones transsexuals del Raval durant els anys 30. Ara passa a ser un programa municipal que pretén facilitar a aquest col·lectiu els seus drets bàsics, com assessorament i assistència lletrada, oferint un servei d’acompanyament jurídic que garanteixi l’accés a la justícia i el seu apoderament com a subjectes de drets a través de l’agència ABITS (Abordatge Integral del Treball Sexual) i de l’OND (Oficina per la No Discriminació), ambdós serveis municipals.
També s’editaran tríptics comunicatius sobre els drets bàsics de les treballadores sexuals (tant a espais tancats com per qui l’exerceix a la via pública), i es posarà en marxa el Pla de millora de l’ocupabilitat de les treballadores sexuals per a les dones que busquin tenir altres opcions laborals impulsat per ABITS, Barcelona Activa i entitats del tercer sector a partir del primer trimestre del 2018. A més, s’inclourà a aquest col·lectiu als programes municipals d’inserció laboral destinats a col·lectius vulnerabilitats pel mercat. Aquesta inserció laboral es potenciarà des del propi consistori a través de les clàusules de contractació responsable. Per tal de facilitar aquesta inserció laboral, a més, es treballarà de forma específica la formació del personal tècnic d’inserció laboral perquè puguin fer l’acompanyament que necessiten aquestes dones i tinguin les eines necessàries al seu abast.
Aquestes formacions també es destinaran als treballadors de l’administració pública, posant especial èmfasi als cossos de seguretat, al personal de serveis socials i del àmbit de la salut, per minimitzar les violències transfòbes i les derivades de l’estigma de puta. D’altra banda, si es dóna el cas que alguna d’aquestes dones es troba en situació de violència masclista, s’activarà el Circuit de Violència Masclista amb la voluntat d’oferir un acompanyament i atenció.
Per últim, aquest programa també posa especial atenció en millorar la salut del col·lectiu. Per fer-ho, es fomentarà la creació dels grups de suport mutu per afavorir la salut psico-social, l’intercanvi d’informació i la percepció de pertinença grupal. Es tracta d’espais de trobada on compartir experiències pròpies de la transició i del treball sexual que serveixen per l’apoderament en drets, l’organització col·lectiva i l’intercanvi d’experiències. També es treballarà per formar i sensibilitzar als professionals dels serveis de salut pública sobre el marc del treball sexual i les seves necessitats específiques.
Aquestes mesures formen part del Programa ‘Carolines’, encarregat a la Universitat de Vic i a la consultora Spora Sinergies, i que es presentarà la propera setmana a la Comissió de Drets Socials.
El nombre de naixements al Principat durant el 2024 va enfilar-se fins als 501, una xifra que suposa un increment…
El Festival Tarraco Viva torna aquest mes de maig, del 12 al 25, amb la seva 27a edició. Com cada…
Agents de la Policia Nacional han detingut 35 persones a 21 províncies espanyoles per emmagatzemar i intercanviar pornografia infantil a…
La Junta de Govern Local ha aprovat avui un conveni de col·laboració entre els ajuntaments de Sabadell i de Barberà…
La tercera edició de The Collector is Present torna a comptar amb galeries del Districte Cultural de L’Hospitalet com a…
Treballadores d'escoles bressol municipals han exigit baixar les ràtios, més personal i millors condicions per atendre els infants. Ho han…
Esta web utiliza cookies.