Dissabte, 25 de maig de 2024
És notícia

Avenços amb el Pla de Barris de Sol i Vista i Immaculada

Avatar photo

El pressupost del projecte és de 1.290.301,90 euros i incorpora la remodelació dels carrers, la millora de la xarxa de sanejament i els treballs a la xarxa elèctrica

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el regidor d’Urbanisme, Marc Arza, han mantingut aquest dijous, 9 de novembre, una nova reunió amb els representants veïnals dels barris Sol i Vista i Immaculada, amb l’objectiu de reafirmar el compromís del Govern de Reus amb la continuïtat del projecte de remodelació d’aquest zona de la ciutat, inclós en el Pla de Barris.

Alcalde i regidor han volgut deixar constància d’aquest compromís presentant als veïns el “Projecte de remodelació dels carrers Entença, Almirall Requesens, i trams dels carrers de Roger de Llúria i de Nelson Mandela”. El projecte va ser aprovat per decret d’alcaldia, el 25 d’octubre, i publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, el 7 de novembre.

Amb l’aprovació del projecte, el Govern de Reus manté la planificació prevista. El Pla de Barris té un calendari d’execució previst fins al juny de 2018, d’acord a la pròrroga d’un any comunicada el passat estiu pel departament de Territori de la Generalitat. I preveu un pressupost d’un milió d’euros, finançat al 50% per la Generalitat i l’Ajuntament. A banda, Aigües de Reus finançarà les obres de reforma del clavegueram, amb una inversió aproximada de 300.000 euros.

El projecte
Durant la reunió d’aquest dijous, l’alcalde i el regidor han presentat als representants de les associacions de veïns el projecte de remodelació dels carrers dels barris; un projecte que incorpora consideracions dels veïns, recollides en les sessions de participació amb tècnics municipals i membres del Govern de Reus.

El projecte defineix les obres de remodelació dels carrers d’Entença, d’Almirall Requesens, tram del carrer de Roger de Llúria (entre carrers d’Entença i d’Almirall Requesens) i el tram del carrer de Nelson Mandela entre raval de Sol i Vista i d’Almirall Requesens. Es doten d’unes superfícies coherents amb les obres realitzades recentment a l’entorn, amb vorades de granit, paviment de voreres de panot/terratzo i paviment asfàltic, i eliminant les barreres arquitectòniques.

La solució adoptada manté el sentit de circulació al carrer de Roger de Llúria amb dos sentits, al tram des de la carretera d’Alcolea fins al carrer Josep Iglesias Fort. Preveu direcció única sentit sud pel resta del carrer. Als carrer d’Entença i d’Almirall Requesens, de direcció única en sentit de les agulles del rellotge.

El pressupost del projecte és de 1.290.301,90 euros, i incorpora la remodelació dels carrers, la millora de la xarxa de sanejament i els treballs a la xarxa elèctrica de la companyia Fecsa-Endesa.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Puigdemont diu que no hi ha “barrots ni exilis” que puguin dissuadir els catalans

Notícia següent

Un tren de la R12 topa amb una pedra entre Tàrrega i Anglesola

Notícies relacionades