Dilluns, 22 d'abril de 2024
És notícia

Arriba “Zipperland”, la nova exposició de l’artista Àurea Bellera

Avatar photo

A través de l’ús de cremalleres, l’artista pretén introduir l’espectador subtilment a l’espai íntim femení

La Torre Vella de Salou acull la nova exposició “ZIPPERLAND” d’Àurea Bellera, una artista multi disciplinar (pintura, dibuix, collage, instal·lació i poesia visual) que mostra als seus treballs temes com el pas del temps, la relació naturalesa/artifici, home/naturalesa, així com qüestions relatives a identitat i gènere, com és el cas d’aquesta exposició. L’artista Àurea Bellera dóna protagonisme a un producte tant corrent i intranscendental de merceria com és la cremallera, per tal d’introduir l’espectador subtilment a l’espai íntim femení, creant una obra que obre els ulls sobre la feminitat, fent-la visible i plena de sensacions i reflexions.

ZIPPER és la paraula en anglès que defineix a una cremallera i de fet aquest objecte funcional i anodí és en aquest cas un símil dels òrgans sexuals externs femenins. Així doncs, ZIPPERLAND es refereix a l’espai comú d’aquesta experiència humana compartida, basada en la distinció de gènere. La relació entre micro i macro-cosmos, entre natura i cultura, entre el que es veu i el que s’amaga, així com el vincle que mantenim amb el nostre propi cos, són alguns dels eixos en que es basa aquesta reflexió.

L’artista pretén generar un discurs propi sobre la feminitat des de la feminitat, per intentar esmerçar el buit causat per la invisibilitat de la dona durant segles. També cal destacar que es tracta d’una obra lúdica i irreverent on s’empren elements propis del handmade, del scrapbooking, i fins i tot del modelisme, tècniques vinculades a l’oci i la creativitat i per tant a l’espai privat. L’ús d’elements seriats incideix en el concepte de col·lecció per una banda, i per altra la visió parcial de micro-paisatges subratlla el caràcter voyeurístic de tota contemplació artística.

L’exposició s’inaugurarà avui divendres 1 de juny a les 20 hores i romandrà oberta fins el proper 26 de juny en horari de dilluns a dissabte, de 18 a 21 hores; diumenges i festius tancat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Salou impulsa el debat sobre les noves tecnologies de mobilitat

Notícia següent

Els Mossos d’Esquadra detenen dos homes a Salou per tràfic de drogues

Notícies relacionades