fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

Arriba la fibra òptica a Cunit

Avatar photo

L'operadora inicia un pla de desplegament perquè la major part de les llars i negocis del municipi pugui gaudir de tots els avantatges que aporten les comunicacions fixes d'última generació

Tècnics d’Orange visiten en aquests dies als veïns i comunitats per informar-los dels avantatges de la instal·lació de la fibra òptica, que és gratuïta i no suposa cap compromís de contractació dels serveis. Addicionalment, Orange ha invertit 300.000 euros perquè cada vegada més cunitencs gaudeixin de la tecnologia mòbil 4G.

L’alcaldessa de Cunit, Montserrat Carreras García, el regidor d’Urbanisme, Obres i Habitatge, Julio Ramón Berrio, i el 1a tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica i Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Xavier Salvadó Usach, s’han reunit amb la gerent de Relacions Institucionals i el responsable de Desplegament de Xarxa d’Orange a Catalunya, Montserrat Cirera Carril i Daniel Serrano Vicente, per tal de conèixer els projectes que ha emprès aquesta operadora per dotar Cunit de les millors tecnologies de connectivitat mòbil (4G ) i fixa (FTTH).

En concret, Orange ha iniciat un pla valorat en uns 2 milions euros per al desenvolupament d’una xarxa de fibra òptica amb l’objectiu d’arribar a prop de 12.000 llars i negocis del municipi de Cunit. Això suposa que la major part dels immobles d’aquesta localitat tindrà accés a la tecnologia de telecomunicacions fixes més avançada del mercat.

La companyia preveu executar aquest projecte entre aquest any i el pròxim, i per a això és un factor clau la concessió dels permisos d’instal·lació per part de les comunitats de propietaris i administradors de finques. Amb aquesta finalitat, els tècnics d’Orange han començat en aquests dies les visites als veïns i comunitats per informar-los de tots els avantatges de la instal·lació de la fibra òptica, que és gratuïta i no suposa cap compromís de contractació de serveis.

Màxima velocitat en navegació mòbil
Aquesta inversió d’Orange en infraestructures de fibra òptica se suma a la que la companyia està realitzant per al llançament dels serveis mòbils 4G a Cunit, projecte al qual ha destinat uns 300.000 euros. Gràcies a això, al voltant del 94% dels veïns de la localitat tarragonina pot també gaudir de la màxima velocitat en transferència de dades mòbils.

Durant la reunió, l’alcaldessa Montserrat Carreras ha destacat els beneficis que projectes com el d’Orange suposen per als ciutadans del seu municipi, així com per al desenvolupament econòmic dels empresaris de la zona, que comptaran ara amb tots els avantatges d’unes xarxes de comunicacions amb les tecnologies fixes i mòbils més avançades del mercat.

Per la seva banda, els representants d’Orange han agraït a l’Ajuntament el suport i les facilitats rebudes, així com la bona coordinació que s’està mantenint amb els tècnics del consistori per dur a terme amb èxit els treballs de desplegament amb les menors molèsties per als veïns . Així mateix, han manifestat la seva satisfacció per la implicació de l’Ajuntament en informar els ciutadans dels beneficis i facilitats que reportarà l’arribada de les tecnologies 4G i fibra òptica a la seva localitat en el menor temps possible.

Projectes com el d’aquest municipi de Tarragona formen part de l’ambiciós pla de desplegament de xarxes de nova generació que està duent a terme Orange, per assolir amb la seva xarxa de fibra òptica a 14 milions de llars el 2019 a nivell estatal. La companyia destinarà a aquest projecte entre 1.500 i 1.700 milions d’euros d’inversió acumulada.

Addicionalment, Orange està invertint 1.500 milions d’euros en el seu desplegament 4G, amb l’objectiu d’assolir amb la seva cobertura de quarta generació mòbil al 95% de la població estatal en 2017.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La renovació de l’escola pública és protagonista al Museu de Reus

Notícia següent

Una tesi sobre genètica porcina de la UCM rebrà el Premi de la Càtedra AgroBank de la UdL

Notícies relacionades