Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Aquests dies es podrà veure l’exposició del fotoperiodista Txema Salvans

Avatar photo

Durant tot el mes de novembre i fins al 22 de desembre, l'Escola Municipal d'Art ha programat dues exposicions al centre cultural La Mercè

A la Sala d’Exposicions, el fotoperiodista Txema Salvans presenta “The Waiting Game”, una colpidora mostra que recull un treball de vuit anys en què documentava la prostitució de les carreteres del litoral mediterrani. Usant una càmera de gran format, documenta el moment de l’espera.

Salvans és un fotògraf directe, irònic, fins i tot corrosiu que mostra sense embuts tot el que altres voldrien amagar. Ens ensenya el pati de darrere de la nostra societat. Cada fotografia de les seves sèries és un tret precís al front de l’espectador. Es veu clarament el procés reflexiu en cadascun dels seus treballs, i la seva bona edició.

A través de les seves fotografies, toca temes quotidians moltes vegades tractats des d’una especial ironia.

D’altra banda, a la Sala Pati, l’Escola Municipal d’Art s’ha afegit a la celebració del 90è aniversari de l’artista gironí Domènech Fita amb la mostra “Gest sense límit”, una exposició amb dibuixos preparatoris i les pintures de gran format que conformen el conjunt “Rock” realitzats l’any 1984.

El director de l’escola, Jordi Armengol, destaca el valor pedagògic de la mostra destacant que “Fita, artista preocupat per la docència artística, ha entès la formació en art com una disciplina fonamental en el creixement intel•lectual de la persona. Al llarg de la seva trajectòria ha participat en el disseny de programes d’estudis artístics de possibles escoles d’art per a la ciutat de Girona. Ha exercit com a professor i el seu taller de Montjuic ha esdevingut un espai de debat, d’intercanvi i, especialment, d’aprenentatge i sensibilització vers la cultura artística per a molts creadors”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Most Festival Internacional de Cinema i Vi del Cava tanca amb 5.300 espectadors

Notícia següent

Fachin impulsa la plataforma “Som Alternativa”

Notícies relacionades