fbpx

Alumnes de la UB fan pràctiques un any més als Muntanyans

Avatar photo

L’objectiu de la pràctica és introduir els alumnes en les tècniques bàsiques de l’ecologia de poblacions i comunitats, en concret a la zona de dunes i a la zona humida.

La Universitat de Barcelona torna a dur a terme aquests dies la seva ja tradicional sessió de pràctiques de camp de docència universitària als Muntanyans. D’acord amb el conveni signat l’any 2006, cada any alumnes de la Universitat de Barcelona, primer de la Facultat de Biologia i en els darrers anys de la de Ciències Ambientals, vénen a Torredembarra a realitzar les pràctiques dels seus estudis a les dependències de Cal Bofill i a l’espai d’interès natural Platja de Torredembarra i Creixell.
L’objectiu de la pràctica és introduir els alumnes en les tècniques bàsiques de l’ecologia de poblacions i comunitats, en concret a la zona de dunes i a la zona humida. L’activitat a realitzar és la familiarització amb una eina bàsica d’ecologia de comunitats, l’inventari. Es realitzen mostratges aleatoris per l’espai, s’anoten les espècies de plantes observades i se n’estima l’abundància.
Hi prendran part uns vuitanta alumnes que es repartiran en diversos grups, de manera que cada divendres es troben a Cal Bofill setze alumnes i dos professors. Cal tenir present que els alumnes de la Universitat de Barcelona fa molts anys que es desplacen als Muntanyans precisament per l’interès que aquest espai natural té per desenvolupar estudis ecològics, la bona comunicació i la presència del Centre d’Activitats Mediambientals de Cal Bofill, on es realitza la introducció a l’activitat i les anàlisis de les dades.
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Una seixantena de bonsais omplen el Pati del Palau de la Diputació

Notícia següent

La Diputació aprova un increment del pressupost de 2017 que comportarà gairebé 150 noves inversions en municipis

Notícies relacionades