Dimecres, 17 de juliol de 2024
És notícia

Albinyana aprova el pressupost municipal del 2019

Avatar photo

Es tracta d'un pressupost de 2,3 milions d'euros que va comptar amb el vot a favor de l'equip de Govern que encapçala l'alcalde, Quim Nin, i les abstencions d'ERC i del grup socialista.

El ple de l’Ajuntament d’Albinyana va aprovar el passat dia 21 el pressupost municipal del 2019. Es tracta d’un pressupost de 2,3 milions d’euros que va comptar amb el vot a favor de l’equip de Govern que encapçala l’alcalde, Quim Nin, i les abstencions d’ERC i del grup socialista.

La presentació del pressupost la va fer el mateix alcalde, Quim Nin, destacant que “és un pressupost que no difereix gaire del que s’ha executat aquest any 2018. En els ingressos aprovats es segueix mantenint la mateixa pressió fiscal que els darrers exercicis, ja que s’ha mantingut la congelació de taxes i impostos i no es preveu concertar cap nova operació de préstec per poder fer front a les inversions previstes durant l’any”. El darrer préstec fet per l’ajuntament albinyanenc és de 2012, i en tot aquest mandat s’ha funcionat sense pòlissa de crèdit ni nou préstecs, reduint el nivell d’endeutament fins al 43%.

Pel que fa a les despeses es pretén mantenir la política de reducció de les mateixes lluitant amb dos aspectes rellevants: la millora de les taxes de recollida selectiva de residus per evitar els cànons d’entrada a abocadors i seguint les polítiques d’estalvi energètic. El pressupost del 2019 no oblida tampoc el contingut social dels darrers anys que es tradueix amb convenis d’inserció laboral, ajudes a Creu Roja o Càritas, ajuts puntuals a situacions de necessitat, o amb bonificació del transport públic a les persones jubilades.

El pressupost també recull convenis de col·laboració amb diferents entitats del municipi destacant el de l’Agrupació Recreativa Les Peces, per la construcció d’una nova seu social. Pel que fa a les inversions del 2019, la prioritat és deixar enllestit la renovació de la xarxa d’aigua de Bonaterra II, acabar el tram sense asfaltar del camí interior que uneix les Peces i Albinyana, la millora de l’accés al Molí del Blanquillo. Revisió del tram de canonada des del dipòsit d’aigua d’Albinyana cap al Neix i millora dels parcs infantils i de salut.

El pressupost municipal compleix els objectius que marca l’Estat pel que fa a la regla de despesa, la capacitat d’endeutament i la ràtio de deute viu que es preveu pel 2019 és del 33,23%.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

seventeen + 1 =

Notícia anterior

El Consell Comarcal del Garraf en contra de l’increment dels peatges de l’autopista C-32

Notícia següent

La segona edició de la Sant Silvestre recapta 800 euros per comprar joguines a les famílies més desfavorides de Banyeres del Penedès i l’Arboç

Notícies relacionades