Aixecament dels cadàvers dels dos cossos trobats al pantà de Susqueda

Avatar photo

Dos vehicles funeraris els han traslladat a l'Institut de Medicina Legal, on els hi faran l'autòpsia

Dos vehicles funeraris s’han endut els dos cossos localitzats aquest dimarts al matí al pantà de Susqueda (Selva). L’aixecament de cadàver s’ha fet a les vuit menys deu del vespre, després d’hores d’inspecció ocular, investigació i recollida d’indicis per part de la comitiva judicial. Els vehicles traslladen els cossos fins a l’Institut de Medicina Legal, on els hi faran l’autòpsia que ha de ser clau per esclarir les circumstàncies de la mort.

L’autòpsia també servirà per identificar oficialment els cadàvers tot i que, segons informa Mossos d’Esquadra, tot apunta que es tractaria de la parella del Maresme que va desaparèixer fa un mes quan anava a fer una excursió amb caiac al pantà. Abans de trobar els cossos, durant el dispositiu de recerca van localitzar el vehicle i el mateix caiac dels joves. Tots dos havien estat manipulats intencionadament per fer-los desaparèixer al fons del pantà.

La unitat aquàtica dels Mossos d’Esquadra ha localitzat els dos cossos aquest dimarts al matí. Des de la desaparició dels dos joves del Maresme, la investigació no s’ha aturat i els submarinistes han anat tornant al pantà per rastrejar-lo. En paral·lel, la unitat de desapareguts ha resseguit els seus passos per intentar descobrir què va passar.

Segons ha explicat el cap de l’àrea d’investigació de persones desaparegudes dels Mossos d’Esquadra, Jordi Domènech, un dels cossos ha aparegut surant i el segon l’han localitzat a prop, en una de les parets de pedra del pantà. Els motius que els poden haver fet aparèixer ara pot ser tant el pas del temps, que pot haver fet surar els cossos, com el descens del nivell de l’aigua.

L’inspector ha afirmat que “tot apunta” que es tractaria dels dos joves desapareguts, de 21 i 23 anys, però caldrà esperar a l’autòpsia per confirmar-ho oficialment i, també, intentar esclarir les causes de la mort.

Els dos cossos són d’un home i d’una dona. Han aparegut a la primera llengua d’aigua que hi ha la part dreta de la presa, força lluny tant del punt on van localitzar el vehicle de la parella com del caiac. Tot i això, sí que es troba a mig camí de la pista forestal de difícil accés que va des de la presa fins a la platja on, segons va informar el conseller d’Interior, algú havia manipulat el vehicle per llançar-lo al fons de l’aigua.

Domènech ha ressaltat que totes les hipòtesis continuen obertes. Tot i això, des de fa unes setmanes la que pren més força és la de la mort criminal. A banda del cotxe, els investigadors també creuen que algú va punxar el caiac de la parella intencionadament i va posar pedres de grans dimensions a l’interior per enfonsar-lo. L’aire, però, va quedar a les puntes de l’embarcació i va evitar que desaparegués sota el pantà.

L’aixecament de cadàver s’ha fet a les vuit menys deu del vespre, després d’hores de trajectes amb barca per inspeccionar “l’escena del crim”, segons ha apuntat Domènech, investigar i recopilar indicis. La zona té un accés tan complicat, que forense, jutge, fiscal i investigadors han arribat per aigua.

El jutjat d’instrucció de Santa Coloma de Farners que porta el cas ha decretat secret de sumari.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Associació CONEXUS organitza el primer Grup de Pares d’infants a VNG

Notícia següent

Els Mossos desarticulen grups de falsos policies que robaven a turistes a Barcelona

Notícies relacionades