fbpx

Absolució per als set acusats de formar part d’una xarxa de prostitució i tràfic de drogues a l’Alt Urgell

Avatar photo

La parella encarregada del 'Club Venus' va dir que les noies oferien serveis sexuals voluntàriament i va negar el tràfic de drogues

L’Audiència de Lleida ha absolt les set persones (sis homes i una dona) acusades de formar part d’una xarxa de prostitució i tràfic de drogues a l’Alt Urgell. La fiscalia demanava deu anys de presó per a cadascun d’ells per pertinença a grup criminal, tràfic de drogues i prostitució. Durant el judici, que va tenir lloc del 9 a l’11 d’octubre, la parella que vivia en un habitatge del polígon industrial de Montferrer (Alt Urgell), conegut com a ‘Club Venus’, va dir que hi anaven noies que oferien serveis sexuals voluntàriament i van negar el tràfic de drogues. Els altres acusats van desvincular-se de qualsevol negoci il·lícit que al local es pogués desenvolupar i van afegir que la cocaïna que tenien era per consum propi. L’operació policial es va iniciar durant una actuació dels Mossos d’Esquadra amb unes ciutadanes brasileres i es va efectuar entrades als domicilis el 2 de setembre de 2015. La sentència es pot recórrer al Tribunal Suprem però la fiscalia encara no ha decidit què farà.
Segons el ministeri públic, durant una actuació amb unes ciutadanes brasileres, els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement que en un habitatge del polígon industrial de Montferrer, conegut com a Club Venus, s’exercia de manera clandestina la prostitució i es traficava amb substàncies estupefaents, que es venien als clients perquè les consumissin allà mateix o fora. Segons les investigacions, els serveis de prostitució, a més de al conegut com a club Venus, també es duien a terme a habitatges particulars de la Seu d’Urgell, els voltants i Andorra. Aquest servei l’oferien dones, la majoria d’origen brasiler, que dormien en lliteres al Club, fins a sis per habitació. A més, estaven vigilades i havien d’informar als acusats si volien sortir de l’habitatge. En aquest pis hi havia càmeres a les habitacions on es practicava la prostitució i les dones tenien instal·lats micròfons a les habitacions on dormien. Els acusats es quedaven entre el 40% i el 50% de l’import dels serveis sexuals.

La parella encarregada del ‘Club Venus’, va reconèixer que en aquest habitatge, que tenien llogat, s’hi exercia la prostitució però van negar que s’hi trafiqués amb drogues. “Teníem droga per consum propi”, van dir. Tant l’home com la dona que vivien en aquell habitatge van declarar que les noies hi treballaven voluntàriament ja que eren elles mateixes qui trucaven per preguntar per les condicions de la feina que els encarregats anunciaven per internet i en diverses publicacions impreses de la zona. També van assegurar que les noies podien sortir quan volguessin, tot i que els havien d’avisar perquè els poguessin obrir a porta, ja que estava tancada, “per seguretat”. També “per seguretat”, van dir, hi havia càmeres fora de l’habitatge i també a dins, a la sala i al passadís, “però no a les habitacions”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Un treballador resulta ferit per una reacció química imprevista en una empresa de Rubí

Notícia següent

Continuen els registres de la Guàrdia Civil a les dependències dels Mossos

Notícies relacionades