fbpx
Dilluns, 26 de febrer de 2024
És notícia

8 de cada 10 persones que necessiten audiòfons no en porten

Avatar photo

Aquest dissabte, 3 de març, se celebra el Dia Mundial de l'Audició

A Espanya, només porten audiòfons el 20% de les persones que haurien de portar-ne per sentir-hi millor. Una dada que deixa aquest país molt lluny dels països nòrdics, on pràcticament la meitat de les persones que necessiten audiòfon en porten. Aquesta realitat alerta els experts, ja que hi ha multitud d’estudis que avalen la relació entre la pèrdua auditiva sense tractar i el deteriorament cognitiu.

Segons expliquen els responsables de la xarxa de centres auditius Aural, existeix al nostre país molt poca consciència al voltant del fet que el dèficit auditiu, a més de dificultar la comunicació, implica altres problemes fins i tot més greus, ja que una falta d’estimulació auditiva provoca una baixa estimulació neuronal i en conseqüència un major risc de deteriorament cognitiu. L’ús d’audiòfons, en aquest sentit, no atura les demències però sí minora l’efecte i la velocitat de la progressió de les malalties degeneratives.

De fet, hi ha estudis que conclouen que els pacients amb sordesa i sense correcció
auditiva tenen més del doble de probabilitat de desenvolupar Alzheimer que pacients
sense pèrdua auditiva*. Per aquest motiu els professionals de l’audició insisteixin, aprofitant la commemoració aquest 3 de març del Dia Mundial de l’Audició, en la importància de la prevenció: A la xarxa de centres auditius Aural practiquen revisions auditives gratuïtes i recomanen a les persones, sobretot als majors de 50 anys, que es revisin l’oïda per tractar de frenar a temps alguns processos de deterioració de la capacitat auditiva.

Sobre la xarxa de centres auditius Aural
La xarxa de centres auditius Aural porta des de 1987 treballant amb els audiòfons Widex i apostant per l’alta tecnologia, la innovació i el disseny. Aural busca posicionar-
se com la “xarxa de centres auditius d’excel·lència” i basa aquesta excel·lència en tres pilars: l’atenció que ofereixen (serveis exclusius i rigorosos protocols de treball), la professionalitat i l’elevat nivell formatiu dels audioprotetistes que hi treballen i l’altíssima qualitat del producte (audiòfons Widex). Es diferencia dels altres centres auditius pel seu protocol d’atenció, l’anomenat “camí Aural”, que permet al pacient revisar gratis la seva audició, provar de manera gratuïta uns audiòfons, ser assessorat per professionals experts i rebre una adaptació d’audiòfons rigorosa i personalitzada. Després, se li programa un pla de visites de seguiment per assegurar que els audiòfons proporcionen a l’usuari el màxim rendiment i que no es queden en el calaix.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

ERC demana a Foment que concreti el calendari d’alliberament dels peatges de l’AP-7

Notícia següent

Detenen una dona acusada de cometre 14 furts a persones ingressades a hospitals

Notícies relacionades