Tortosa viurà la diada del llibre i de la rosa del 23 de juliol traient les parades al davant dels establiments

Al llarg de la jornada, l'Ajuntament ha previst diversos actes per seguir mostrant el suport al món de la cultura

Diversos actes, presentacions de novetats editorials, venda de llibres i roses, o actuacions de diversos estils ompliran de contingut el 23 de juliol a Tortosa. D’aquesta manera, el sector de la cultura vol recuperar la festivitat de Sant Jordi, que el 23 d’abril es va haver de suspendre pel confinament dictat per l’estat d’alarma.

Ara, tres mesos després hi haurà una nova oportunitat per viure aquesta jornada, malgrat que caldrà fer-ho seguint els protocols de protecció necessaris davant la pandèmia de coronavirus.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Tortosa ha previst que establiments com les llibreries o les floristeries puguen mantindre l’activitat, tot i que serà traient el taulell al davant de la botiga.

Està previst que hi prenguen part quatre llibreries i cinc floristeries, a més d’altres bars i restaurants que també acolliran alguna de les presentacions de llibres. A més a més, gairebé una quarantena d’autors recorreran tant llibreries com floristeries per vendre i signar les seues novetats editorials.

El tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Enric Roig, ha apel·lat a la responsabilitat de tothom perquè la jornada transcórrega amb la normalitat i seguretat desitjades, començant pels establiments, que hauran de procurar que no s’hi produïsquen acumulacions de gent, així com també de la ciutadania, a la qual ha demanat que mantinguen totes les mesures de prevenció adients, com l’ús de la mascareta i, especialment, la distància entre persones: “si quan arribem a l’establiment veiem que hi ha molta gent, val la pena que aprofitem per fer una volta i tornem més tard”, ha afegit Roig.

A més de la mateixa activitat vinculada a les llibreries i floristeries, aquest ‘Sant Jordi d’estiu’ també inclourà un seguit d’activitats complementàries. Algunes d’aquestes tindran com a escenari la biblioteca Marcel·lí Domingo, on es faran tallers, lectura de contes o el lliurament dels premis als millors lectors de l’equipament.

La recta final de la jornada comptarà amb dos propostes lligades directament amb autors de referència de la literatura tortosina: una ruta basada en ‘Los Col·loquis’ de Cristòfol Despuig, a càrrec de Xell Aixarch, i un recital dels poemes de Francesc Vicent Garcia, el Rector de Vallfogona, a càrrec de Pili Cugat i Carlos Luprián.

Aquest recital tindrà lloc just abans d’iniciar la projecció de la pel·lícula ‘Miguel i William’, una comèdia espanyola basada també en personatges literaris (Cervantes i Shakespeare), i que està inclosa a les activitats de ‘Tortosa Viu l’Estiu’. Aquestes activitats són d’aforament limitat i cal inscripció prèvia.

Enric Roig ha insistit a remarcar l’aposta que des de l’Ajuntament s’està duent a terme per potenciar l’activitat cultural al llarg d’aquests mesos.