Tortosa engega l’arranjament a diversos camins de l’àmbit del Parc de Nivera i la Simpàtica

A més del camí de Nivera, els treballs se centren al camí d'Orleans, que permet l'accés a equipaments i on, a més, s'està instal·lant nou enllumenat LED

Este dimecres han començat els treballs d’asfaltament del camí de Nivera i del camí d’Orleans, a Tortosa. Es tracta de dos vials molt transitats de la zona de la Simpàtica en els quals ara es renovarà el ferm. L’actuació ha començat per la part interior del camí de Nivera i s’estendrà fins a l’urbanització del Parc Nivera. Posteriorment també s’actuarà al camí d’Orleans, des de la rotonda del Parc Nivera fins a l’accés a l’antic Betània. Es tracta d’un vial que permet l’accés a diversos equipaments, com ara el col·legi Sagrada Família o com a via per arribar a l’hospital Verge de la Cinta. En este tram de camí també s’està duent a terme la instal·lació d’enllumenat de tecnologia LED, que ajudarà a reforçar la seguretat del tram, tant per a les persones que hi circulen en algun vehicle com les que hi passegen o hi fan esport.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha assenyalat que l’actuació permetrà disposar d’una millor connexió en un vial que és molt utilitzat per conductors que accedeixen a l’hospital o bé com a drecera per als que circulen en sentit de baixada, especialment després que l’Ajuntament habilités un tram del carrer Despuig com a doble sentit per facilitar el trànsit cap a la zona de la raval de la Llet.

Paral·lelament, els treballs d’asfaltament també se centraran a la Ronda Reus, un altre dels carrers que són utilitzats per accedir fins a l’hospital Verge de la Cinta. Les tasques d’asfaltament tenen un cost de 134.000 euros mentre que les de la instal·lació d’enllumenat ascendeixen a 58.000 euros.

L’actuació a l’entorn de la Simpàtica ha inclòs dos actuacions complementàries: una, per a la renovació de l’enllumenat ornamental de la rotonda que permet l’accés a l’hospital, i una altra, per a la instal·lació d’enllumenat a l’esplanada de l’antic Betània. En este àmbit també s’ha instal·lat una nova illa de contenidors.