El vent provoca destrosses a Tortosa

La majoria de sortides han estat per caiguda d'arbres, sanejaments de façana i risc de caigut d'algun element de la via pública

Els Bombers de la Generalitat han rebut 34 avisos per vent entre les 11 del matí i les quatre de la tarda d’aquest diumenge, la majoria s’han rebut de les Terres de l’Ebre (28) i la resta de les comarques de Tarragona (6). La majoria de sortides que han fet els efectius d’aquest cos han estat per caiguda d’arbres, sanejaments de façana i risc de caigut d’algun element de la via pública. Per la seva banda, el telèfon d’emergències 112 ha rebut 58 trucades relacionades amb el temporal fins a les 4 de la tarda, la majoria d’aquestes concentrades al terç sud de Catalunya. Destaca que 26 dels avisos s’han fet des del Baix Ebre, 10 des del Montsià, 5 des del Barcelonès i 5 des del Baix Penedès. Els municipis des dels quals s’han fet més trucades són Tortosa (10), Roquetes (9), Santa Bàrbara (5) i Barcelona (4).
Protecció Civil manté activa l’alerta del pla Ventcat per la previsió de vent molt fort arreu de Catalunya durant el cap de setmana, sobretot a les Terres de l’Ebre, Tarragona, el Pirineu i el Prepirineu. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, a l’estació meteorològica de Mas de Barberans (el Montsià) s’ha assolit una ratxa màxima de vent de 120,2 km/h.