Tortosa reclama pau i convivència

La plaça de l’Ajuntament, plena de gom a gom en un acte convocat per la Xarxa per la Convivència de Tortosa

Ahir al vespre una multitud de persones va omplir de gom a gom la plaça de l’Ajuntament, en una concentració convocada per la Xarxa per la Convivència de Tortosa, per rebutjar el terrorisme i expressar el seu compromís per la pau i la convivència en la diversitat.

Desenes d’espelmes i flors aportades pels ciutadans van ocupar el centre de la plaça, on també hi havia una taula habilitada amb papers i retoladors perquè els assistents escrivissin i pengessin els seus missatges al reixat de davant de la font.

L’acte va començar amb la lectura d’un manifest per part de joves membres de la Xarxa. El manifest expressava “el dolor i la indignació que els atemptats de Barcelona i Cambrils han assestat al nostre país”. Així mateix, feia “una crida a recordar que totes les nostres veïnes i veïns, sigui quin sigui el nostre origen i la nostra religió, estem junts en aquest esforç d’unitat i confiança mútua”.

La Xarxa assegurà que “no caurem en la trampa del terrorisme i les guerres que ens volen dividits, espantats, plens d’odi i de recel. Per això, de la mateixa manera que rebutgem enèrgicament la violència aquí i arreu del món, també rebutgem qualsevol actitud intolerant que vulgui assenyalar qualsevol dels nostres veïns i veïnes i fer-los culpables d’uns fets que cadascun de nosaltres trobem repugnants”.

Les joves de la Xarxa han recordat el fet que “com a ciutat de pau, ja vam clamar anys enrere el No a la guerra, i som conscients que els tentacles d’estes barbàries no s’han tallat”.

El manifest recalcava que “no som un cas aïllat, som part d’una tragèdia col·lectiva perpetrada pels interessos del poder econòmic i per les noves formes de guerra”. En conclusió, “és l’hora de demanar el rebuig més ferm de tots els estats occidentals, com és el cas d’Espanya, als finançadors de DAESH perquè s’aturin les massacres tant als països musulmans com aquí.” Aquesta és la clau per “protegir els joves d’una radicalització terrorista que s’alimenta de la seva vulnerabilitat”.

Acabada la lectura del manifest, els assistents van guardar un minut de silenci en honor a les víctimes dels atemptats recents. Després la multitud va prorrompre en aplaudiments i crits de “No tinc por!”.

Marta Milian Ariño