Torna el Gran Recapte dels Aliments a Tortosa

La recollida tindrà lloc el 22 i 23 de novembre

Avui s’ha presentat a Tortosa la campanya de crida al voluntariat a les Terres de l’Ebre per a l’onzena edició del Gran Recapte. Amb una imatge renovada, sota el lema d’aquest any, “Tot el barri voluntari”, i a ritme de reggaeton català, el Banc dels Aliments fa una crida per tenir més de 1500 voluntaris a les Terres de l’Ebre.

Segons ha explicat el portaveu del Banc dels Aliments, Òscar Ologaray, acompanyat de la regidora d’Acció Social de l’Ajuntament de Tortosa, Mònica Ripoll, i de representants d’altres entitats socials, ja s’han inscrit uns 300 voluntaris a les Terres de l’Ebre, el 20% dels 1.500 necessaris.

A més, Ologaray ha recordat que, tot i que una bona part de les tones distribuïdes al llarg de l’any pels Bancs dels Aliments provenen de l’aprofitament alimentari, hi ha aliments bàsics molt necessaris per a complementar la dieta de les persones ateses que és difícil aconseguir a través de la recuperació: l’oli, la llet o les conserves. És per això que el Banc dels Aliments impulsa una nova edició del Gran Recapte que se celebrarà els dies 22 i 23 de novembre, per recollir aquests aliments bàsics que ajudin a garantir una alimentació el més equilibrada i saludable possible.

 

Aquesta campanya de recollida d’aliments té la intenció de “seguir millorant les condicions de vida de les persones en situació de pobresa, en un aspecte tan important com és l’alimentació”. Des del Banc dels Aliments es busca també conscienciar la població de Catalunya de que en el seu entorn hi ha una important bossa de pobresa cronificada.

 

Per la seva part, la regidora d’Acció Social de l’Ajuntament de Tortosa, Mònica Ripoll, s’ha mostrat molt satisfeta de la implicació ciutadana: “Des de l’Ajuntament, estarem sempre al costat d’iniciatives solidàries i estem segurs que la ciutadania respondrà i s’arribarà als 1.500 voluntaris necessaris”. Així mateix, Ripoll ha volgut agrair a empreses i associacions la seva participació en la recollida. “Creiem que Junts, amb la col·laboració público-privada que sempre reivindiquem, podem arribar més lluny”, ha conclòs la regidora.

Per ser voluntari o coordinador del Gran Recapte cal registrar-se al web www.granrecapte.com.