La Policia Local de Tortosa estrena un nou Punt d’Atenció Ciutadana mòbil

Permetrà apropar el servei policial a la ciutadania i ser el punt de referència en grans esdeveniments que es facin al municipi

La Policia Local de Tortosa estrena un nou Punt d’Atenció Ciutadana (PAC) mòbil amb la voluntat d’apropar el cos a la ciutadania i als seus problemes, per potenciar la seva vessant com a Policia de Proximitat. El nou PAC és una furgoneta que, des de la brigada municipal, s’ha adaptat per poder atendre els ciutadans als diferents barris i pobles del municipi. El nou PAC mòbil ha estat presentat aquest dimecres per part de l’alcaldessa, Meritxell Roigé; el regidor de Seguretat, Alfredo Ferré; i l’inspector en cap de la Policia Local, Jesús Fernàndez, a la plaça Barcelona.

El PAC neix amb la intenció de minimitzar les causes, les circumstàncies i els entorns que en certs moments generen inseguretat per part dels ciutadans. Aquest instrument, tal com ha explicat l’inspector en cap de la Policia Local, Jesús Fernàndez, és un instrument de prevenció situacional de primer ordre. A més de contribuir a la visualització, accessibilitat i proximitat, per part dels ciutadans, de la Policia Local i la Policia de barri ubicant-se de forma rotativa en els diferents barris i actuant com a oficina mòbil, l’alcaldessa, Meritxell Roigé, ha destacat que el nou PAC es convertirà també en el punt de referència en grans esdeveniments de ciutat com en els pròxims dies a la fira Expoebre, en la Festa del Renaixement, Festes de la Cinta, o l’any vinent amb els World Sports Games 2019.

Aquest nou servei també permetrà dissuadir els possibles infractors on existeixin queixes veïnals, ser un punt de referència a la via pública per a rebre consultes, queixes i suggeriments; donarà suport als serveis de vigilància en els mercats setmanals, actes multitudinaris i festes en els diferents nuclis; actuarà com a punt de suport per diferents operatius de la Policia Local, com ara controls de trànsit, inspeccions administratives o d’altres; i donarà suport al Centre de Comandament Avançat en situacions d’emergència.

La ubicació del Punt d’Atenció Ciutadana serà rotativa i, en funció, de la planificació de la Prefectura en cada moment.

Aquest dimecres també s’han presentat tres cotxes i dos motocicletes noves que permeten renovar el parc mòbil de la Policia Local de Tortosa.