Mor Subirats i Piñana, polític i periodista ebrenc, redactor de l’Estatut d’Autonomia del 79

Fill Predilecte de Tortosa, va ser senador i diputat al Congrés del PSC, conseller del Tribunal de Comptes d'Espanya i magistrat del Tribunal de Comptes Europeu

El polític i periodista tortosí Josep Subirats i Piñana ha mort als 97 anys d’edat, a Barcelona, on residia. Subirats i Piñana va ser redactor i director del diari El Pueblo de Tortosa durant la República i la Guerra Civil i delegat de propaganda de la Generalitat. Va passar set anys a la preó de Pilats de Tarragona i en diferents batallons de penats. Va formar part d’ERC des dels anys 40 fins a l’inici de la Transició.

El 1977 va ser escollit senador, després de presentar-se com a independent en la llista de l’Entesa dels Catalans i va entrar al PSC, un any més tard, amb la unificació socialista. Subirats i Piñana va ser membre de la Comissió dels Vint que va redactar l’avantprojecte de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya de 1978 i de la Comissió dels Vint-i-un que va redactar el definitiu el 1979. Fill predilecte de Tortosa des de 2002, Subirats Piñana va ser també conseller del Tribunal de Comptes d’Espanya i magistrat del Tribunal de Comptes Europeu.