L’Hospital de Tortosa analitza un possible cas de coronavirus

Imatge recurs de l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa. CEDIDA

L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta analitza aquest dijous al migdia un possible cas de coronavirus. Segons la informació que ha arribat a LA CIUTAT, es tractaria d’un home de nacionalitat russa que recentment ha viatjat a Itàlia i que en tornar a la capital del Baix Ebre ha presentat símptomes que coincideixen amb els que provoca el coronavirus. Ara se li hauran de practicar les proves pertinents per verificar el possible positiu, que de confirmar-se significaria el primer cas a la demarcació de Tarragona.

Des del diari LA CIUTAT hem contactat amb l’Hospital Verge de la Cinta i amb el servei de premsa de la Regió Sanitària de Tarragona, que han evitat fer cap declaració al respecte i han recalcat que “CatSalut i el Departament de Salut només comunicaran casos confirmats”.

Davant la sospita d’aquest cas de coronavirus, cal destacar que en els comunicats de premsa que ha difós l’Agència de Salut Pública de Catalunya durant aquests dies es recorda que el 80% dels casos de coronavirus són lleus i que aproximadament un 15% són greus i un 2%, crítics. Els casos més greus succeeixen en persones grans o que pateixen alguna altra malaltia cardíaca, pulmonar o problemes d’immunitat. A més, recomana a la població que, en cas de dubte, truquin al 061 Salut Respon.

Mesures de prevenció
Les mesures genèriques de protecció individual enfront de malalties respiratòries inclouen:

  • Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques. especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
  • Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts
  • Mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda
  • Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.
  • Evitar compartir menjar ni estris (coberts, gots, tovallons, mocadors…) i altres objectes sense netejar-los degudament.