L’Ajuntament de Tortosa dóna suport a l’autisme il·luminant de blau la façana del consistori

L'equip de govern, que encendrà les llums blaves entre les 21 i les 24 h d'aquesta nit, s'ha adherit al Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme

L’Ajuntament de Tortosa s’adhereix al Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, avui diumenge 2 d’abril, il·luminant de blau la façana de l’edifici consistorial entre les 21 i les 24 hores. L’acció ha estat promoguda per l’Associació Trastorn Espectre Autista de les Terres de l’Ebre (ATEATE), fundada l’any 2008 i amb mig centenar de famílies associades.

El lema d’aquest any és “Trenquem junts barreres per l’autisme. Fem una societat accessible”. Administracions i institucions d’arreu del món participen en la campanya Light It Up Blue, consistent a il·luminar de blau edificis emblemàtics.

Des d’ATEATE expliquen que “les persones amb autisme s’enfronten a nombroses barreres a l’hora de gaudir dels seus drets fonamentals i de formar part plenament de la comunitat. Per al moviment associatiu de l’autisme és molt important que la societat entengui quines són les barreres a les quals s’enfronten les persones amb TEA perquè això permetrà una millor adaptació a les seves necessitats i reforçarà la inclusió d’aquestes persones en tots els àmbits de la societat”.