Roig es presenta com a candidat a l’alcaldia de Tortosa

Miquel Iceta, a la seva visita a Tortosa, afirma que la ciutat està estancada i necessita d’un projecte que sigui un veritable revulsiu i aquest ha d’estar encapçalat per Enric Roig

El regidor socialista Enric Roig es va presentar com a candidat a l’alcaldia en el passat ple de dissabte per coherència amb els tortosins i tortosines que el van votar a les darreres eleccions i que confien en el sòlid projecte socialista per Tortosa. Roig va afirmar que s’havia presentat “perquè estem convençuts de que la nostra oposició ha estat encertada. Hem treballat, fiscalitzat i actuat en tot allò que hem cregut necessari per a que Tortosa avanci I perquè hem fet la feina durant aquests darrers anys. Perquè hem donat la cara. Perquè hem parlat de valors, dels valors que ens importen: de justícia social, d’igualtat, de llibertat.”

En el seu discurs, Roig va exposar el model de ciutat que proposen els socialistes i que recull el seu programa electoral “un model en el que és necessari treballar pel desenvolupament econòmic i territorial sostenible, desenvolupant plans d’industrialització, atraient empreses, impulsant el comerç i el turisme i creant d’ocupació. És necessari teixir xarxes socials en les quals els ciutadans i ciutadanes es comprometin i responsabilitzin amb la ciutat. I ho volem fer, especialment, amb els més joves. És necessari retenir tot el talent que generem i atreure aquell altre que vulgui compartir amb nosaltres un futur. És necessari donar un impuls decisiu a la transformació i modernització de la ciutat. Recuperant per a la ciutat els terreny de Renfe, construint el tercer pont, sense renunciar al nou hospital ni al tercer institut. És necessari crear una ciutat integradora, amable i accessible que vetlli per la nostra gent gran i estar al costat dels pensionistes i d’aquells que han perdut la seva feina. És necessari lluitar per la igualtat de les persones i per la igualtat dels territoris. És necessari llençar portes enfora una imatge atractiva i moderna de la ciutat que projecti la nostra riquesa mediambiental, patrimonial i històrica i les qualitats que tenim a Tortosa per a que esdevingui la veritable capital de les Terres de l’Ebre.”

El grup socialista, tot i no compartir la decisió del canvi d’alcaldia, va respectar i acceptar el nomenament de Roigé com alcaldessa de transició davant les properes eleccions del 26 de maig de 2019 i va desitjar-li encerts en aquesta etapa i Roig va aprofitar per “recollir el testimoni de consens i diàleg que ens va oferir ahir, esperant que sigui un oferiment del tot sincer i real, perquè l’objectiu i dedicació principal d’aquest consistori ha de ser no defraudar a la ciutadania i treballar conjuntament per solucionar els problemes reals del dia a dia dels tortosins i tortosines.  Sra. Roigé tinguem coratge per estendre ponts, i valor per creuar aquells que ens tendeixin.” Tanmateix el portaveu va dir “És evident que tenim un projecte de ciutat i un model de desenvolupament diferent, però crec que estem obligats a ocupar-nos dels grans plans de futur perquè la ciutat creixi i hi hagi més riquesa i més ocupació, però també volem posar especial atenció a aquesta altra dimensió de la política municipal, la d’allò petit, la d’allò més proper als veïns i veïnes i, per això, amb aquestes premisses ens trobarà sempre al seu costat.”

En aquest sentit el portaveu va finalitzar la seva intervenció recordant al company Antoni Sabaté, que ens va deixar recentment, citant unes frases del seu llibre “El final del principio” en referència a aquestes petites coses per les que cal lluitar “Cuando la terapia me lo permitía viajaba a Jesús, comía en la Gela, jugaba al guiñote en el bar de Xapet, y me sentía aliviado cuando extendía mis paseos por la calle San Blai de Tortosa, o me mezclaba con los colores, los olores a fruta y verdura del mercado de la ciudad y sentía el calor y el reencuentro con tanta gente entrañable.”

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, visita Tortosa i defensa un nou projecte per a Tortosa que comença per guanyar l’alcaldia de cara a les municipals

En la seva visita en el marc del Consell de Federació de les Terres de l’Ebre, Iceta va afirmar que hi ha una feina molt important a fer de cara a les properes municipals per mantenir les alcaldies que tenim i guanyar-ne de noves, fent especia esment a la de Tortosa. “Els canvis que s’estan produint a Tortosa ens obren unes perspectives molt importants que hem d’aprofitar. Fa temps que no hi ha projecte per a la ciutat i és hora d’un revulsiu que torni a posar a Tortosa i les Terres de l’Ebre al capdavant dels progrés del nostre país”, va dir el primer secretari del partit que va afirmar que “volem donar resposta als problemes, especialment econòmics i de cara als joves, i un canvi seria la millor manera d’afrontar una situació que no és senzilla.” Amb aquestes paraules Iceta donava el tret de sortida a la important feina que cal fer de cara a les municipals de 2019 i al projecte per a Tortosa encapçalat per Enric Roig.