Movem Tortosa vol crear un pacte per l’ocupació i el treball de la ciutat

Jordi Jordan vol fer un consell per disminuir l’atur

El grup municipal Movem Tortosa portarà com a moció la creació d’ un pacte per l’ocupació i el treball a nivell de Tortosa en el proper ple ordinari.

El portaveu de Movem, Jordi Jordan, assegura que segons les últimes xifres oficials de l’atur a nivell de Catalunya a Tortosa hi ha 2000 persones en situació d’atur, representant el 12,4% de la població. Apunta que està un punt per sobre de la mitjana de Catalunya i de la pròpia comarca del Baix Ebre. “A més a més, tota aquesta situació d’atur hem de tenir en compte que se produeix en un context en què la ciutat ha perdut població.  Des del 2008 on Tortosa tenia 35.734 habitants fins a l’última xifra oficial de 2017 que tenim 33.445 habitants, significa que Tortosa ha perdut aproximadament 2300 persones i tot i així, (…) l’atur continua estant per sobre de la mitjana de Catalunya i de la comarca”, assegura, Jordi Jordan, portaveu del grup municipal Movem Tortosa

Per tal de disminuir el nombre de persones en situació d’atur a la ciutat, Movem Tortosa proposarà crear un pacte de treball i ocupació on tots els grups municipals de la ciutat i tots els agents econòmics i socials hi participin. Explica que hauria de tenir cinc elements claus basats en: impulsar mesures per a les persones en situació d’atur especialment a les majors de 45 anys, els aturats de llarga durada i els joves sense experiència; impulsar mesures per ajudar el petit i mitjà comerç;  crear mesures per afavorir els canvis de models en la producció; assolir una ocupació de qualitat i lluitar contra la precarietat laboral i finalment, afavorir el desenvolupament i la consolidació de les pimes i potenciar sectors emergents estratègics. “Entenem que és l’única fórmula que treballant tots de manera conjunta i fent un anàlisi sincer, reflexiu i crític de la situació que ens aquests moments viu la nostra ciutat, no perquè ho diu Movem Tortosa sinó perquè ho diuen les xifres oficials, que cal posar-hi solució”, apunta Jordi Jordan.

Jordan, ha afegit que espera que en el proper ple ordinari, el dilluns 17 de setembre, el grup municipal d’Esquerra Republicana i l’Equip de Govern recolzin la moció.