Movem proposa inversions en educació, patrimoni, habitatge i comerç amb el superàvit de 2017

La rehabilitació d’habitatges per destinar-los al lloguer per a joves, la recuperació de la muralla del Rastre i el fortí de Bonet són algunes de les propostes que Jordi Jordan traslladarà al govern municipal per invertir amb el superàvit del 2017

El grup municipal de Movem Tortosa ha comparegut aquest matí en roda de premsa per explicar quines són les propostes que el seu grup presentarà a l’equip de govern en relació al superàvit del 2017. En aquest sentit, Jordi Jordan, ha recordat que segons el compromís del ministre d’hisenda i administracions públiques Sr Montoro, aquest any els Ajuntaments de tot l’Estat espanyol podran destinar per primer cop el superàvit del 2017 per executar inversions enlloc de gastar-lo per reduir més deute amb els bancs. Així, Movem Tortosa calcula que el superàvit de l’Ajuntament de l’exercici del 2017 acabarà essent d’uns 1,6 milions d’euros aproximadament, diners que volen que s’inverteixin en educació, patrimoni, habitatge i comerç ja que són algunes de les inversions financerament sostenibles que preveu el govern central.

Jordi Jordan ha volgut remarcar que Movem Tortosa ha escollit aquests 4 grans eixos: comerç, educació, patrimoni i habitatge perquè són totalment necessaris per a Tortosa davant la paràlisi i la preocupació que hi ha en diversos sectors socials i econòmics de la ciutat. “Cal ser valents i apostar amb aquests diners per inversions sostenibles que ens donin un rendiment a curt i  sobretot al llarg termini, per això cal apostar en educació, en patrimoni, en habitatge i comerç, com a puntals de la Tortosa del present i del futur”.

El portaveu de la formació municipalista ha detallat les inversions proposades per a cada eix. Així, en l’àmbit del patrimoni històric, Jordan ha reclamat que s’inicien les obres de rehabilitació de la muralla del segle XIV, de la plaça Mossèn Sol, per poder-la connectar amb el fortí de Bonet, del XVII i així crear un nou recurs turístic que connectaria amb les Avançades i conformaria una ruta per muralles única al país. D’altra banda, també en patrimoni, ha proposat rehabilitar alguna de les cases de propietat municipal existents en el call jueu de Remolins per convertir-lo amb un centre d’interpretació de la terrissa, arrelada històricament al barri, per complementar i dinamitzar un call que ha de ser una de les icones de la ciutat del futur.

Per altra banda, Jordi Jordan, pel que fa a l’educació, el portaveu de Movem Tortosa ha reclamat “que part del superàvit del 2017 s’inverteixi en la construcció de la primera llar d’infants pública a la ciutat, una proposta electoral de Movem Tortosa, que s’hauria de fer realitat atès que no pot ser que siguem la única ciutat del país que no tenim una llar pública quan és l’educació primera que reben els nostres xiquets i xiquetes”.

La tercera proposta de Movem, en relació a l’habitatge, fa referència a la rehabilitació de diferents cases de propietat municipal, les quals estan en desús i segons Jordan “haurien de rehabilitar-se per donar una millor imatge de Tortosa i perquè es puguin convertir en pisos de lloguer destinats a joves ja que hi ha una manca considerable a la ciutat”.

Finalment, Jordi Jordan, ha explicat que l’altra inversió que proposaran serà la creació de una àrea de millora comercial al voltant dels carrers Cervantes i Sant Blai amb la participació de tots els agents implicats per arranjar aquestes vies, millorar l’espai, dotar-los de més llum i fer-les més atractives davant la situació de degradació que estan patint en aquests moments.