ERC de Tortosa relleva Josep Felip Monclús com a portaveu del grup municipal

El grup municipal d’ERC de Tortosa ha decidit rellevar com a portaveu el primer tinent d’alcalde i regidor de Turisme, Josep Felip Monclús. Serà substituït per la regidora i presidenta de la secció local del partit, Maria Jesús Viña. La decisió va ser avalada per l’executiva local del partit reunida el passat divendres i el canvi s’ha formalitzat aquest dilluns davant la secretaria de l’Ajuntament de Tortosa. El relleu arriba després que la CUP demanés la setmana passada la dimissió de Monclús després de fer públic que el fins ara portaveu i alcaldable republicà a les últimes eleccions havia denunciat davant la policia local que activistes feien pintades a la pilastra del monument feixista al mig del riu Ebre l’any passat.
Segons consta a l’atestat policial difós per la CUP, va ser Monclús qui va trucar la policia local per denunciar els fets. Els agents van acabar identificant dos joves i van obrir un expedient sancionador pel qual l’Ajuntament de Tortosa imposa una sanció de 599 euros a un d’ells per pintar la paraula “fora” a la pilastra del monòlit d’exaltació feixista, que és propietat del Ministeri de Defensa. Els anticapitalistes van exigir la seva dimissió després de donar a conèixer els fets i van tornar a criticar la manca de valentia del govern municipal –del qual forma part ERC com a soci minoritari del PDeCAT- a l’hora de retirar el monument.

Aquest diumenge, el regidor republicà va emetre un comunicat amb el qual defensava la seva actuació tot assegurant que desconeixia les intencions dels activistes. “Simplement, alertava d’uns fets que podien alterar l’ordre públic”. Va justificar la trucada a la policia local com una “advertència informal telefònica, per correu o whatsapp” de temes “relacionats amb l’espai públic, com incidències de trànsit, forats als vials problemes d’enllumenat i d’altres relacionats amb desperfectes, alguns cops causats per actes vandàlics”. Monclús es manifestava contrari al manteniment del monument franquista i a favor de la llibertat d’expressió. “Però també creiem que cal cuidar l’espai públic”, va afegir.