Dimarts, 19 de març de 2024
És notícia

L’Oficina Local d’Habitatge de Tortosa va rebre més de 5.500 consultes l’últim any i va tramitar 662 ajuts al lloguer

Avatar photo

L'Ajuntament prorrogarà al pròxim ple ordinari, dilluns 12 d'abril, el conveni amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya que possibilita la prestació del servei

L’Oficina Local de l’Habitatge de Tortosa va atendre durant l’any passat un total de 5.537 consultes en relació a les ajudes que presta este servei, en col·laboració amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Del total de consultes, l’OLHT va tramitar 662 ajudes per al lloguer social i per al lloguer per a persones de més de 65 anys a la ciutat. Així mateix, també va tramitar 26 ajuts de la nova línia que va crear l’any passat l’Agència de l’Habitatge de Catalunya relacionada amb la covid-19.

La rehabilitació interiors d’habitatges (6 expedients), la rehabilitació d’edificis unifamiliars o plurifamiliars (6 expedients) o l’avaluació tècnica per a la rehabilitació (4 expedients) van ser altres de les tramitacions fetes des de l’Oficina Local de l’Habitatge de Tortosa.

Estes dades les ha donat a conèixer l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, en la presentació dels punts de l’ordre del dia del ple ordinari, previst per dilluns. El plenari té previst prorrogar el conveni de col·laboració existent entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Ajuntament de Tortosa, per a la prestació dels serveis de l’oficina local d’habitatge i del programa de mediació per al lloguer social.

La finalitat és poder tramitar els ajuts al lloguer per a les persones grans, assessorar i mediar en relació al deute hipotecari, tramitar les ajudes per a les prestacions econòmiques i d’especial urgència per a l’habitatge, assessorar i mediar en el lloguer social o tramitar els ajuts per a l’arranjament en interior d’habitatges per a persones grans.

El mateix ple té previst portar a aprovació la proposta inicial de modificació puntual del POUM de Tortosa, per canviar la consideració de la pilastra sobre la que se sustenta actualment el monument a la Batalla de l’Ebre. Arran del projecte de retirada del monument del símbol, impulsat per la Generalitat, l’alcaldessa va reclamar al Govern que l’actuació contemplés l’aprofitament del pilar per restituir l’ús originari com a infraestructura que sostenia el pont de la Cinta.

Per això va demanar que la retirada preveiés la construcció d’una passarel·la de vianants en este punt entre les dos ribes de l’Ebre. Ara, la modificació del POUM ha de definir l’ús del pilar com a infraestructura per a esta passarel·la, atenent també el requeriment marcat per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), que defineix que si la retirada del monument no comporta la retirada del pilar, cal donar-li utilitat com a infraestructura de pas.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Amposta rep esportistes per Setmana Santa

Notícia següent

Barcelona homenatja amb una placa literària Felícia Fuster en el centenari del seu naixement

Notícies relacionades