La recollida d’aliments de Tortosa recull 13.000 quilos d’aliments bàsics

Tenint en compte tots els agreujants i la falta de voluntariat, el Banc dels Aliments considera que la campanya ha estat un èxit

Imatge de la recollida d'aliments.

12.948 quilos d’aliments bàsics, aquesta ha estat la quantitat aconseguida en la recollida d’aliments que ha tingut lloc al Mercat i supermercats de Tortosa des del dissabte 30 de maig i que s’ha allargat tota la setmana per tal de poder recollir un major nombre d’aliments.

El portaveu del Banc dels Aliments, Òscar Ologaray, ha volgut remarcar com d’important és la tasca del voluntariat, i és que aquesta recollida no ha pogut comptar amb l’ajuda dels 700 voluntaris habituals a conseqüència de les restriccions de seguretat per la Covid -19. “Des del Banc dels Aliments sempre dèiem que el voluntariat era molt necessari, esta setmana s’ha demostrat que és imprescindible”, ha recalcat Ologaray.

Tot i que no s’ha assolit el mateix nombre de donacions, el portaveu del Banc dels Aliments ha manifestat que “tenint en compte tots els agreujants i la falta de voluntariat, la campanya ha estat un èxit”. “El Banc dels Aliments seguirem impulsant iniciatives per poder ajudar a totes les famílies que més ho necessiten”, ha dit, “hem de treballar junts: institucions, donants, empreses i entitats socials hem d’actuar de forma coordinada, d’aquesta manera no només sumem els esforços sinó que multipliquem els resultats”, ha afegit Ologaray.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha destacat que es tracta “d’un any difícil, marcat per la crisi de la Covid-19”. “Tot i la falta de voluntariat, la gent de Tortosa ha tornat a demostrar la seua solidaritat”, ha dit, agraint la intensa tasca que ha fet Càritas, Creu Roja, l’Arxiconfraria de la Cinta, Protecció Civil i el Banc dels Aliments. “Gràcies una vegada més a tots els que heu col·laborat”, ha conclòs l’alcaldessa.

A més de les donacions dels particulars als supermercats, un grup de venedors del mercat van col·laborar aportant 1.200 litres de llet i l’Associació de Veïns del 13 de Gener i Horta va recollir 400 quilos d’aliments entre els veïns.