Salut descarta l’ampliació i l’aparcament a l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa

L'alcaldessa Roigé recorda que el projecte ja ha passat per les mans de "tres consellers diferents"

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha lamentat que el Departament de Salut hagi descartat ara l’ampliació i l’aparcament a l’hospital Verge de la Cinta, segons explica el consistori en un comunicat. Roigé s’ha reunit aquest dimecres amb la consellera de Salut, Alba Vergés, a Barcelona per analitzar el projecte de construcció del nou edifici al talús situat als peus de l’hospital actual i darrere l’antic cinema Fèmina. El projecte preveu un aparcament per als usuaris del centre sanitari, així com l’ampliació de l’hospital a la part superior. A la trobada, però, Vergés ha comunicat a Roigé que Salut descarta la construcció pel cost econòmic que representa. L’alcaldessa ha valorat “molt negativament” el resultat de la trobada.

L’alcaldessa ha recordat que aquesta era, precisament, l’opció que havia determinat el pla de mobilitat dissenyat anteriorment pel Departament per resoldre els problemes d’accessibilitat que té l’hospital de Tortosa.

També ha lamentat que aquesta qüestió ha passat per la taula “de tres consellers de Salut diferents” i ha recordat que ja se n’havia “encarrilat l’execució” amb l’adjudicació del projecte per un valor de 450.000 euros. “Demanem una solució ja”, ha afegit. “Si s’està invertint en altres hospital de Catalunya, també es necessari invertir a l’hospital de referència de les Terres de l’Ebre”, ha advertit.

Durant la reunió Roigé també ha recordat a Vergés que la construcció de nou consultori mèdic de Jesús està paralitzada, malgrat que el consistori va cedir els terrenys fa més d’un any. Un altre tema que s’ha posat sobre la taula són les “retallades horàries” en l’atenció primària als dispensaris dels pobles de Tortosa, així com la “pèrdua” de quatre especialitats del CAP Baix Ebre.