L’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa s’ampliarà amb un nou edifici que també inclourà un pàrquing

És la solució més "viable i creïble" per poder fer créixer el centre sanitari de referència de les Terres de l'Ebre i resoldre el problema d'accessibilitat que arrossega

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha anunciat aquest dijous que el Departament opta per ampliar l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta amb un nou edifici que també inclourà un pàrquing amb accés des del nucli urbà. Segons ha explicat el conseller, aquesta és la solució “més viable i creïble” per poder garantir el futur de l’Hospital de referència de les Terres de l’Ebre, amb el seu creixement, i resoldre el problema d’accessibilitat que arrossega. Tot i assegurar que l’obra és “de les més complexes” que haurà de fer el Departament, no ha volgut avançar la inversió que suposarà aquesta ampliació fins que no estigui a punt el projecte. De fet, Infraestructures.cat ja està redactant l’avantprojecte que estarà a punt per a finals d’aquest 2017. L’objectiu és que es pugui deixar adjudicada l’ampliació a l’estiu del 2018.

La complexitat de l’obra recau en el fet que el nou edifici es farà en un talús que comunica amb el nucli urbà de la ciutat. Des d’aquí, i a través de l’ascensor de l’edifici, que podria tenir fins a set plantes, entre pàrquing i serveis sanitaris, es podrà accedir a l’Hospital.