La urbanització de la plaça de la Catedral de Tortosa segueix avançant i podria estar acabada al juny

L'obra estarà llesta quan acabi la museïtzació de l'espai interior que estarà vinculat al Museu de Tortosa

Aquest matí, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el director de l’obra i responsable del projecte, Josep Camps, han visitat l’estat de la que ja és una de les actuacions més ambicioses empreses a la ciutat els últims anys: l’obra que urbanitzarà la plaça de la Catedral. Ubicada al conjunt del nucli històric, aquesta avança segons els previst: “l’obra és molt complexa i s’anirà informant a mesura que avança, respecte els terminis”, ha assenyalat Roigé.

El projecte s’emmarca dintre de les “actuacions de millora que hem fet i seguim fent per millorar els barris històrics“, ha dit l’alcaldessa, doncs, es crearà una plaça acotada al nivell de la basílica. Des d’aquesta s’accedirà a les restes arqueològiques que es museïtzaran en l’últim tram dels treballs, creant un recorregut a l’interior que resumirà la història de la ciutat, des de l’època romana, la ciutat àrab o medieval i que estarà vinculada al Museu de Tortosa.

Per la seua banda, l’arquitecte Camps ha explicat que el projecte parteix de tres objectius principals: resoldre l’encaix de l’espai situat entre el temple i el riu, integrar-lo en l’entorn donant continuïtat a l’actuació que es va fer a la plaça de l’Absis, i a la vegada, permetre la museïtzació de les restes arqueològiques que han aparegut al subsol, en l’execució de l’obra per tal que tant la ciutadania de Tortosa com els visitants puguin conèixer la traça històrica de la ciutat al llarg de gairebé 2.000 anys

El projecte té un pressupost d’1,9 milions d’euros i està en la primera fase d’execució. Per tant, s’ha de treure l’entrellat del terreny i situar els fonaments de l’estructura per tal de construir-la i adequar-la a les funcions a les que ha estat pensada.