Aprovada la declaració d’impacte ambiental del projecte de l’autovia A-68

La Cambra de Comerç de Tortosa defensa el desdoblament de l'A-68 per la Terra Alta i Ribera d'Ebre

El tram comprès entre Fuentes de Ebro i Valdeargorfa ha sigut aprovat i publicat el 20/08/2018 pel Ministerio para la Transición Ecológica al Boletín Oficial de Estado (BOE). La
resolució de la Direcció General de Biodiversitat, és el pas previ per la seva construcció.
Aquesta autovia unirà Saragossa amb el Mediterrani per Alcanyís.

Els diferents presidents de la Cambra de Comerç Industria i Navegació de Tortosa, fa més de vint anys que reivindiquen el desdoblament d’aquest corredor des de Valdealgorfa fins el
Mediterrani sigui per l’actual Carretera Nacional N-420, és a dir, per Calaceit, Gandesa, Mora d’Ebre, i que tingui connexió directa a Gandesa, per la C-43 a Pinell de Brai i Tortosa, així com també a Mora d’Ebre amb l’eix de l’Ebre C-12 tram de l’eix occidental Amposta-Lleida-França.

El dèficit d’infraestructures a les Terres de L’Ebre incideix negativament en la seva economia per atraure inversions, contrarestat per l’esforç que els seus empresaris per continuar essent competitius en els diferents mercats.

“Ara és una bona ocasió per re adreçar aquesta situació, ja que tenim responsables polítics del territori coneixedors d’aquesta problemàtica en llocs claus per aconseguir-ho. Aquest desdoblament seria una gran oportunitat per generar més activitat econòmica i per incrementar la productivitat de les nostres empreses”, comenta el president de la Cambra de Comerç José María Chavarría.

La Cambra de Comerç de Tortosa defensa el desdoblament de l’A-68 per la Terra Alta i Ribera d’Ebre per revitalitzar aquestes comarques, i perquè és la línia mes curta des de Valdealgorfa al corredor del Mediterrani.

Segons Chavarria, “Perdre una oportunitat com aquesta pot costar a les nostres comarques un altre retràs i una altra generació perduda a nivell d’infraestructures bàsiques per al nostre desenvolupament. Ara caldrà veure si les forces polítiques de la nostra demarcació, independentment de les sigles, son capaços de reactivar aquesta reivindicació.