Èxit dels jugadors del Club Escacs Tortosa en el Campionat de Catalunya d’edats Online 2020

Aquest cap de setmana s’ha iniciat el 1r Campionat de Catalunya d’edats Online 2020 amb la participació de 530 esportistes participant des del seu ordinador.

Ja s’han jugat totes les categories i ja tenim els primers classificats.

La Federació Catalana d’Escacs, es va veure obligada a ajornar el Campionat de Catalunya d’edats que s’havia de disputar presencialment a la Pineda (Vila-seca) entre el 4 i el 10 d’abril causa de l’estat d’alarma per la COVID-19.

Ara bé, aprofitant que els escacs és actualment l’únic esport que es pot jugar per Internet, l’ha recuperat però de forma online.
La competició s’organitza per edats i es juga a base de partides ràpides, amb 5 minuts de temps per jugador més joves, i amb 3 minuts de temps per als més grans de 12 anys.

El torneig online ha estat un èxit perquè s’han inscrit 525 nens i nenes de diferents edats, des de Sub-8 fins a Sub-20, de tot Catalunya, igualant la xifra de l’any anterior en el torneig presencial.

Les partides, al disputar-se via online, es juguen mitjançant la plataforma chess24.com, i s’han dividit en diferents torns.

Es faran diferents fases classificatories per cada categoria i els 16 millors esportistes de cada categoria es disputaran una fase final amb eliminatòries per decidir el campió, però en aquest cas s’hauran de gravar com juguem amb una webcam.

Amb aquesta pionera iniciativa, Federació Catalana d’Escacs està estudiant si oficialitzarà en un futur proper campionats disputats via online.

Representant al Club Escacs Tortosa han participat: Laia Fabregat, Xavier Mompel, Abel Pons, Roc Pons, LLuc Navarro, Pau Navarro i Igor Valldepérez.