S’inauguren els V World Sports Games, l’edició en què Tortosa prendrà el relleu a Riga

Una trentena d'esportistes catalans participen en aquesta proposta esportiva de caire amateur que se celebra cada dos anys

Aquest dimarts s’ha celebrat a Riga, a Letònia, la cerimònia d’inauguració dels World Sports Games, un esdeveniment que aplega 4.500 participants de 37 països. Per primera vegada, amb un total de 32 esportistes, Catalunya hi tindrà representació. La delegació catalana prendrà part en l’esdeveniment esportiu a través dels Consells Esportius i ho farà en les competicions de natació, judo, tennis taula, bàsquet, atletisme i tennis. La propera edició dels World Sports Games se celebraran a Tortosa, a les Terres de l’Ebre, l’any 2019. Tortosa prendrà el relleu a Riga en la clausura dels jocs que es farà dissabte. Els World Sports Games són una proposta esportiva de caire amateur que se celebra cada dos anys sota valors com la integració, la convivència i la tolerància.

La inauguració dels jocs s’ha celebrat aquest dimarts al vespre al pavelló Skonto de la capital letona. Fins al proper dissabte hi ha programades competicions en disciplines que van del bàsquet o el futbol als escacs passant per esports menys coneguts com el mamanet.

En aquesta edició a Riga hi participa per primera vegada una delegació catalana. Jaume Domingo, president dels Consells Esportius, el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, la representant territorial de l’Esport a les Terres de l’Ebre, Cinta Espuny, i l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel presentaran aquest divendres la candidatura de Catalunya al comitè executiu de l’organització promotora dels World Sports Games, la International Workers and Amateurs in Sports Confederation (CSIT).

En l’acte de tancament dels jocs, el proper dissabte, es farà la cerimònia de traspàs de la candidatura de Riga a la de Tortosa-Terres de l’Ebre. Tortosa es va imposar a les propostes d’altres països com Mèxic, Finlàndia o Israel per acollir els World Sports Games l’any 2019. En els propers jocs, en territori ebrenc, s’espera poder atreure fins a 10.000 participants. Tortosa comptarà amb subseus a Amposta, Gandesa, Móra d’Ebre, Deltebre i Sant Carles de la Ràpita.