L’organització dels CSIT World Sports Games 2019 ja és una realitat

Tortosa-Terres de l'Ebre inicia el compte enrera en l'organització d'aquest esdeveniment. El primer pas serà la creació d'un comitè organitzador que es posarà a treballar molt aviat.

Una setmana després que es fes públic que la candidatura Tortosa-Terres de l’Ebre havia resultat escollida per esdevenir seu dels propers CSIT World Sports Games, aquest matí han comparegut l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el Secretari General de l’Esport, Gerard Figueres, i el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), Jaume Domingo, per fer-ne una valoració i informar del calendari que s’obre a partir d’ara amb un objectiu al capdavant: la celebració dels jocs el juny del 2019.

 

Tots ells han coincidit en assenyalar que és un honor organitzar aquests jocs esportius mundials i que és, també, un repte a nivell esportiu i de promoció del territori que emprenen amb moltes ganes i il·lusió. A més, han instat a la col·laboració i la complicitat de tot el país per tal de tirar-ho endavant amb èxit.

El president de la UCEC ha explicat que el comitè avaluador del CSIT va quedar “molt sorprès pel potencial turístic i esportiu del territori”, un aspecte que han tingut molt en compte a l’hora de prendre la decisió. També va estar clar, segons han explicat en aquesta compareixença, la implicació de l’esport escolar i la voluntat d’adaptar els reglaments esportius per fer més inclusiva la seva pràctica.

L’Alcalde de la ciutat ha avançat la propera constitució del comitè organitzador que es posarà imminentment a treballar per planificar el programa i els passos a seguir durant els propers dos anys. A més, també ha explicat que una delegació de Tortosa-Terres de l’Ebre estarà a Riga, el juny vinent, on recollirà el testimoni de l’amfitriona dels jocs d’enguany.