El complex esportiu WIN supera els 4.100 usuaris quan es compleix el primer any de funcionament

La xifra d'abonats se situa en 2.800 que, juntament amb els cursetistes i usuaris d'activitats dirigides, supera àmpliament les previsions inicials

Piscina del WIN Tortosa. CEDIDA

El 12 de novembre del 2018, ara fa un any, van entrar en funcionament les instal·lacions del complex esportiu WIN. En només un any el nombre d’inscrits ha dibuixat una línia de creixement exponencial, que ha permès passar dels 350 usuaris abans de l’estrena de les noves instal·lacions als més de 4.100 actuals. D’aquests, 2.800 corresponen als abonats, als quals se sumen la resta d’usuaris dels cursets de piscina o de pàdel, així com els que fan alguna de les classes dirigides.

Es tracta, doncs, d’un creixement que “supera les previsions que teníem inicialment”, ha explicat avui l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, que ha visitat l’equipament acompanyada de la tinent d’alcalde d’Esports, Cinta Espuny. I és que, segons ha recordat, la mitjana prevista per al 2019 era de 1.200 abonats, xifra que ha sigut sobrepassada en poc temps. “Estem molt satisfets de l’acollida que ha tingut”, remarca l’alcaldessa.

Davant d’aquest volum d’inscrits ha calgut dimensionar alguns dels serveis que s’ofereixen per ajustar-los a la demanda. Per això, s’ha passat de les 52 hores setmanals de natació lliure disponibles abans de l’obertura del complex WIN a 90 hores setmanals actualment. També s’han ampliat les hores setmanals dedicades a activitats dirigides de gimnàs, de les 37 abans de l’obertura del WIN a les 75 actuals. A més a més, s’han afegit 32 hores setmanals més per a activitats aquàtiques dirigides, així com 18 hores setmanals per a activitats dirigides exprés a la sala de fitness. Per dur-les a terme, la plantilla de monitors també ha crescut, dels trenta inicials als quaranta actuals.

La bona rebuda del complex WIN ja ha portat l’equip de govern a plantejar una ampliació de l’espai dedicat al gimnàs i classes dirigides. L’últim ple ordinari, aquest novembre, ja va aprovar una modificació pressupostària per iniciar la redacció del projecte, i l’execució de les obres ja està recollida al Pla d’actuació municipal (PAM). Aquesta ampliació permetrà completar unes instal·lacions que a la primavera ja van incorporar nous vestidors que van ampliar la capacitat inicial, així com la zona d’aigües wellness i les pistes de pàdel.

Celebració amb activitats i aperitiu
Per viure l’aniversari juntament amb els usuaris, dijous totes les classes dirigides del complex WIN incorporaran alguna activitat especial. A més, tindrà lloc un torneig de pàdel amb categories infantil i adult, i es presentarà una nova activitat que combina el treball cardiovascular i muscular utilitzant l’aigua com a resistència: l’aquadynamic.

La festa comptarà amb un aperitiu saludable per a tots els usuaris del centre a partir de les 20.30 h, i amb un sorteig d’obsequis.