El directori d’empreses que poden mantindre l’activitat durant el confinament ja inclou al voltant de 75 referències

Juntament amb aquest llistat, que es pot consultar al web municipal, la regidoria de Comerç prepara un seguit de cursos de formació a distància per a empresaris

La llista d’empreses i comerços que aquests dies poden mantindre l’activitat a Tortosa segueix creixent. A hores d’ara, ja hi ha més d’una setantena de referències, que s’inscriuen en diversos sectors i activitats econòmiques. La regidoria de Comerç, conjuntament amb la Federació de Comerç i Serveis, van crear un directori perquè la ciutadania conega on pot fer les compres necessàries durant aquests dies de confinament. El llistat es va actualitzant amb les aportacions que fan les mateixes empreses a través del correu electrònic ceviver@tortosa.cat o del telèfon 658 616 623.

La ciutadania pot consultar el directori accedint a la pàgina web de l’Ajuntament de Tortosa (www.tortosa.cat) i cercant l’apartat on es recull tota la informació relacionada amb la pandèmia de coronavirus. El llistat majoritàriament inclou referències a establiments d’alimentació, que en molts de casos també ofereixen el servei de lliurament a domicili. Juntament amb aquests, també s’hi referencien les farmàcies de Tortosa, així com altres activitats comercials, entre les quals, centres veterinaris, botigues d’electrodomèstics o serveis d’electrònica i informàtica.

El tinent d’alcalde de Comerç, Sisco Pepió, assenyala que “des del primer moment de la pandèmia vam ser conscients que això suposaria una afectació a l’economia local, i per això el govern de Tortosa va prendre diverses mesures per alleugerir la situació a les empreses. Una de les que vam promoure va ser la creació d’aquest directori, on poguessem recollir les botigues que sí que poden mantindre l’activitat aquests dies, i facilitar també a la gent de Tortosa que puguen fer les compres bàsiques”. El regidor va més enllà i avança que el govern municipal treballa per definir altres mesures que puguen ajudar a la reactivació de l’economia local, una vegada s’aixeque l’ordre de confinament decretat per l’Estat espanyol.

A més del llistat d’empreses actives, la regidoria de Comerç, a través del Viver d’Empreses, també està preparant un directori de cursos de formació empresarial en línia, que activaran durant els pròxims dies. L’objectiu és donar eines a autònoms i empreses perquè puguen ampliar els seus coneixements durant aquest període de tancament obligatori.

Jugant amb el patrimoni
Una altra de les iniciatives que s’han implementat aquests dies sorgeix des de l’àrea de Turisme: des de dimecres proposen un concurs en forma de qüestionari a través dels perfils de Tortosa Turisme a les xarxes socials. Les preguntes estan relacionades amb algun espai de la ciutat, i volen posar de relleu el valor patrimonial turístic i monumental de Tortosa. Cada tarda, de dilluns a divendres, els perfils de Facebook, Instagram i Twitter de Tortosa Turisme llacen a les 17 h una pregunta, que cal respondre abans de les 15 h del dia següent. A més de donar la resposta correcta, cal ser seguidor del perfil i etiquetar tres persones més. Entre els encertants es fa un sorteig mitjançant una aplicació que genera un número aleatori i el guanyador obté un pack de marxandatge de Tortosa Turisme.