El Tortosa English Festival arriba per fer gaudir de l’anglès a tots els ebrencs i ebrenques

L'esdeveniment compta amb un gran ventall d'activitats culturals carregades de diversió

Arriba el Tortosa English Festival 2017, un esdeveniment que vol promoure l’ús de la llengua anglesa en la ciutat i en l’àmbit de les Terres de l’Ebre, amb un gran ventall d’activitats culturals carregades de diversió. La cinquena edició obrirà les seves portes divendres vinent per quedar-se tot el cap de setmana i proporcionar nous espais per a la pràctica de l’anglès, una llengua que cada dia és més imprescindible per a la societat. L’agència de viatges Enjoy Ebre impulsa aquest projecte, ja que està especialitzada en els cursos i formacions d’anglès per a joves a l’estranger.

La corporació organitza un seguit d’activitats característiques d’Anglaterra i d’Irlanda, obertes a tot el públic, amb la finalitat de què es pugui gaudir i aprendre anglès al mateix temps. Els joves tenen un paper fonamental al llarg d’aquests dies, ja que la seva participació en les activitats és essencial. Doncs, les noves generacions tenen una gran rellevància pel fet que creixen en un món plurilingüe en què se’ls demana saber-se desenvolupar adequadament en aquesta llengua pel fet que els hi espera un futur on necessitaran comunicar-se en anglès. D’altra banda, també s’espera una gran implicació per part de les persones adultes, ja que mai és tard per incorporar-se a l’aprenentatge d’una llengua estrangera.

La festa ja va començar divendres 17 de març, coincidint expressament amb la diada de Sant Patrici, amb un concert i una degustació dels plats i begudes típiques d’Irlanda. No obstant això, tan sols va ser un petit avanç de la gran estrena que tindrà lloc divendres 31 del mateix mes. En aquest dia, esdevindran un seguit de concursos i debats, just abans de l’esperada inauguració d’enguany. Tot seguit, es podrà assistir a la trobada del club de lectura per a adults i, més tard, al mercat de tapes irlandeses que vindrà de la mà d’una actuació amb la tradicional música celta. D’entre les activitats del dissabte 1 d’abril, hi destaca una gimcana familiar, una classe de ioga i zumba en anglès, una competició de videojocs de la FIFA, l’actuació d’una coral de música gòspel, i la gran nit de karaoke què englobarà tot un seguit de cançons angleses. L’endemà, hi haurà una altra actuació a la Catedral de Tortosa, un show per a nens, un mercat de segona mà i, per acabar, un esmorzar i la cerimònia d’entrega de premis on hi serà present l’Ajuntament de Tortosa.

L’esdeveniment, que va tenir lloc per primer cop l’any 2013,  fa que els ciutadans de l’Ebre s’apropin a Tortosa per experimentar noves formes d’aprendre anglès, fet que aporta un valor afegit a la ciutat. Des de l’organització, esperen que l’assistència i participació ciutadana “continuï a l’alça” en aquesta edició i les que estan per venir.

L’entitat, sense ànims de lucre, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa, la Cambra de Comerç de Tortosa, la Diputació de Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili, i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, entre altres entitats. 

IRIS BLAY PUNTAS