Segueixen augmentant els positius al brot de covid-19 al claustre de l’institut del Perelló

Nous brots amb tres persones afectades a Valls així com a les Borges del Camp-Reus

Imatge de l'exterior de l'Institut del Perelló on el Departament de Salut investiga un brot de coronavirus. ACN

El brot de coronavirus originat al claustre de l’institut del Perelló (Baix Ebre) acumula ja onze persones contagiades, sis de les quals veïnes de Sant Carles de la Ràpita (Montsià). Curiosament, el Departament de Salut no ha detectat positiu que resideixi al mateix municipi del Perelló -dos més viuen a Xerta, dos a Camarles i una a Tortosa-, des d’on s’hauria expandit el brot després d’una reunió i diverses trobades de professors fora del mateix centre.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha explicat que durant l’última setmana s’han confirmat al municipi set casos en total i que, tant els afectats com els seus contactes, que no han requerit hospitalització, es troben aïllats i en seguiment.

“Vull demanar a la ciutadania tranquil·litat i serenitat”, ha declarat Caparrós, tot demanant a la ciutadania que facin un “esforç” per “tallar la cadena de transmissió” de la malaltia respectant les normes de seguretat sanitàries.

D’altra banda, Salut ha confirmat també aquest dilluns dos nous brots al Camp de Tarragona. Un a les Borges del Camp i Reus, amb tres positius. Un altre estaria localitat a Valls, també amb tres persones contagiades. El brot d’Alcanar, d’altra banda, es manté amb quatre casos positius, tres dels quals al mateix municipi.