Rebrotem finalitza el repartiment d’ajuts pels afectats de l’incendi de la Ribera d’Ebre

L'entitat reparteix 112.112 euros entre una setantena d'agricultors professionals i no professionals

Pla general de l'incendi a la Ribera d'Ebre, a la zona situada entre Flix i Palma d'Ebre. ACN.

Rebrotem ha finalitzat el repartiment dels ajuts de la campanya solidària que es va engegar després de l’incendi de la Ribera d’Ebre, fa dos anys. El passat mes d’abril es van entregar els ajuts a 29 agricultors no professionals després que es repartissin, al desembre, a 36 agricultors professionals.

En total, s’han repartit 112.112 euros, xifra escollida per homenatjar els cossos de seguretat i d’emergències que van treballar en l’extinció de l’incendi. Els sol·licitants d’aquest segon torn han hagut de demostrar que les parcel·les afectades constaven a la Declaració Única Agrària (DUN) del 2019 del sol·licitant i que les superfícies, prèviament a l’incendi, eren productives i no estaven abandonades o en condicions deficients de cultiu.

Aquest dissabte es compliran dos anys del devastador incendi que va afectar més de 5.000 hectàrees de diversos municipis de les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià. Rebrotem, amb la gestió d’Unió de Pagesos, ha entregat de les darreres ajudes recollides amb la campanya de mecenatge Rebrotem en què van participar 1.517 donants.