Ofereixen 9.000 € en incentius als metges que triïn Terres de l’Ebre

També es preveu incorporar nous perfils professionals, com referents de benestar emocional, fisioterapeutes i nutricionistes

 El Departament de Salut ofereix incentius d’entre 5.000 i 9.000 euros per als residents de medicina familiar i comunitària i infermers de salut mental que escullin incorporar-se a partir del mes de maig en les places més allunyades de l’àmbit metropolità.

És el cas de les Terres de l’Ebre, on enguany hi ha 13 places de metge de família i en les quals es cobraran 9.000 euros anuals com a incentiu. El gerent de la regió sanitària Terres de l’Ebre, Joan Nin, valora positivament aquest compromís del Departament per “contribuir a reforçar i fer créixer de forma molt positiva el sistema de salut del territori”.

Salut ha doblat el pressupost del Pla estratègic de recerca i innovació en salut (PERIS), amb 4,39 MEUR, que es destinaran exclusivament per a la recerca a l’atenció primària, amb el finançament d’una vintena de projectes que ja es desenvolupen.

També es preveu incorporar nous perfils professionals, com referents de benestar emocional, fisioterapeutes i nutricionistes. El Departament defineix una estratègia de planificació i impuls de la medicina familiar i comunitària i la infermera i el seu reconeixement.