Neix la marca segell Delta de l’Ebre Ecoturisme

El projecte sorgeix per a posicionar el Delta de l’Ebre com a referent en ecoturisme

Sota l’eslògan “Tu i el Delta”, avui s’ha presentat oficialment la nova marca segell Delta de l’Ebre Ecoturisme amb l’objectiu de posicionar el Delta de l’Ebre com a referent en ecoturisme i com a destinació amb una àmplia i variada oferta turística de qualitat durant tot l’any. Aquesta és una iniciativa de l’Associació d’Empreses d’Ecoturisme del Delta de l’Ebre (AEEDE) i ha estat subvencionada pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya (CONFORCAT).

En l’acte de presentació, que ha tingut lloc al Viver d’Empreses i Centre de Negocis Baix Ebre Innova de Camarles, també s’ha donat a conèixer l’eslògan de la marca segell, el seu logotip i la nova pàgina web. Així mateix, la campanya de difusió de la marca segell inclourà un seguit de publicacions a les xarxes socials i un vídeo promocional que es donarà a conèixer molt aviat.

Un eslògan i logotip que deixen empremta
L’eslògan i el logotip de Delta de l’Ebre Ecoturisme reflecteixen l’ambició de posicionar el Delta de l’Ebre com a referent en ecoturisme i com a destinació de 365 dies on gaudir d’una extensa i variada oferta turística de qualitat. L’eslògan “Tu i el Delta” és la síntesi de tota aquesta experiència que espera ser viscuda i que serà un nexe entre les persones visitants, el territori i les empreses d’ecoturisme.

Per la seva banda, el logotip simbolitza tota aquesta intenció de proximitat, d’experiències
úniques i personals, d’un territori natural que et deixa empremta, fet que es pot apreciar a través de la composició tipogràfica, amb diferents mides, posicions, colors i fonts; del verd en tons dinàmics gràcies al degradat, i de la il·lustració del Delta de l’Ebre a través de línies que representen una empremta dactilar.

Una web pràctica i intuïtiva
Com a part de la nova marca segell, cal destacar la creació de la seva pàgina web,
www.deltadelebreecoturisme.com, la qual neix amb el propòsit de ser una eina digital competent que ajudi a assolir part dels objectius de Delta de l’Ebre Ecoturisme. En aquest sentit, la web s’estructura de manera ordenada i amb pocs apartats per a una navegació senzilla, pràctica i intuïtiva que permeti trobar la informació desitjada.

En destaquen dues seccions: el directori, amb totes les empreses d’ecoturisme per poder
planificar l’estada al Delta, i “Què fer i veure?”, on es fa un tast de les múltiples experiències a viure-hi, per a tots els gustos, edats i èpoques de l’any (gastronomia, turisme actiu, cicloturisme,  espais naturals, cultura i patrimoni, etc.).

A més, la web compta amb un blog que s’anirà desenvolupant i on es tractaran temes sobre turisme sostenible i ecoturisme al Delta de l’Ebre. A més, seguint amb el significat de l’eslògan i del logotip, la web presenta un disseny modern, molt viu i visual, on predomina l’harmonia entre els degradats dels colors orgànics i les imatges plenes de colors que plasmen el contingut de les experiències i que conviden a venir al Delta per gaudir-lo en qualsevol moment de l’any.

Una marca segell que suma valors i excel·lència
Sempre d’acord amb els valors principals que orienten totes les accions de l’AEEDE (cooperació, sostenibilitat, singularitat i professionalitat), entre els objectius concrets de la marca segell destaca el seu paper a l’hora de millorar la comunicació, promoció i distribució de l’oferta en turisme sostenible al Delta; estimular la demanda turística desestacionalitzada i amb estades més prolongades, i sensibilitzar el teixit empresarial del Delta sobre la importància de desenvolupar models de negoci de turisme sostenible que ajudin a preservar el Delta de l’Ebre com a espai natural protegit.

En aquest sentit, el segell ofereix avantatges tant a les persones visitants com als negocis locals i al territori en general, ja que donarà major visibilitat a les empreses d’ecoturisme del Delta, ajudarà a generar confiança entre els visitants que busquen aquests valors, i afavorirà models de negoci més respectuosos amb l’entorn, tant a escala ambiental com social. A més, els negocis disposaran d’elements distintius que permetin als visitants reconèixer fàcilment els negocis adherits a la iniciativa.

Per garantir l’assoliment dels diferents objectius i l’excel·lència en l’oferta turística, les empreses interessades a obtenir el segell hauran de complir un conjunt de requisits, com ara tenir un marcat interès per la sostenibilitat, acreditar-se amb la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) i realitzar el curs de Punt d’Informació del Parc Natural, entre d’altres.

Una felicitació molt especial

Amb motiu de la creació de la marca segell i de totes les accions vinculades, Héctor Ceballos-Lascuráin, considerat pare del terme “ecoturisme” i tot un referent mundial en aquesta temàtica, ha celebrat el projecte fent arribar una felicitació a l’AEEDE: “Felicito de manera muy entusiasta a mis buenos amigos de la Asociación de Empresas de Ecoturismo del Delta del Ebro (AEEDE) por la excelente labor que vienen desarrollando. Siempre he señalado que el Delta del Ebro constituye el mejor ejemplo de desarrollo ecoturístico en todo España y me permito animar a todas las empresas de la AEEDE para que sigan trabajando con todo ahínco en el desarrollo del Ecoturismo y la preservación ambiental de su invaluable territorio deltaico”. Ceballos-Lascuráin va elaborar fa 25 anys un Pla Mestre d’Ecoturisme al Delta de l’Ebre, sent el primer d’aquestes característiques a Catalunya i a l’estat espanyol.