Més ajuts alimentaris de productes frescos a les famílies d’Alcanar que ho necessiten

Davant l’Estat d’alarma causat per la crisi del coronavirus, l’Ajuntament d’Alcanar ha aprovat la modificació de les bases del projecte d’ajut alimentari ‘El cistell’, que té com a finalitat garantir l’accés a productes frescos d’alimentació a les famílies del municipi econòmicament més vulnerables.

La situació actual causada per la pandèmia de covid-19 ha suposat el tancament de comerços locals, la pèrdua de llocs de treball i una consegüent crisi econòmica que ha incrementat el nombre de famílies que necessiten ajuda alimentària i també ha suposat que es necessite, en molts casos, una quantitat superior d’ajuda.

Joan Roig, alcalde d’Alcanar, ha explicat que “era necessari i urgent adoptar una modificació de les bases reguladores de l’ajut alimentari ‘El Cistell’, ja que no podien respondre de forma adequada a les necessitats actuals i reals de la població”.

Segons la regidora d’Acció Social i Famílies, Maribel Ramon, aquesta modificació suposa, “d’una banda, la flexibilització de les ajudes davant les necessitats actuals, per augmentar el nombre de famílies que poden beneficiar-se’n i també la quantia a rebre. I, d’altra banda, pretén facilitar el procediment per a demanar l’ajut”. Aquest procediment es caracteritza per la seua agilitat i es basa en una declaració responsable que exigirà el control posterior dels requisits.

“El personal tècnic de serveis socials s’encarregarà de fer la diagnosi i posteriorment proporcionarà a cada família beneficiària una targeta bancària amb l’import assignat en cada cas”, ha detallat la regidora. Els requisits per optar a l’ajut, així com tota la informació complementària es troben disponibles a les bases de la convocatòria.

Maribel Ramon ha afegit que hi ha molts gestos solidaris que “demostren que la gent del municipi és molt gran i solidària”. Per això, ha fet “un agraïment a totes les empreses, comerços, entitats i particulars que han fet aportacions d’aliments frescos o monetàries”, i també “als tècnics dels serveis socials, a la Policia Local d’Alcanar i a totes les persones voluntàries per estar al peu del canó i treballar de valent per la ciutadania”.