L’Ajuntament de la Ràpita apel·la als rapitencs i rapitenques a fer un bon ús dels contenidors

Amb aquesta campanya, el consistori pretén sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de mantenir les illes dels contenidors en bon aspecte

L’Ajuntament de la Ràpita apel·la a la ciutadania a fer un bon ús dels contenidors en la campanya de civisme, presentada fa dues setmanes en roda de premsa. Amb la campanya, el consistori pretén sensibilitzar els rapitencs i rapitenques sobre la necessitat de mantenir les illes dels contenidors netes i en bon aspecte, per no deixar el poble brut.

Amb aquesta temàtica es vol aconseguir eliminar una problemàtica comuna en molts pobles i ciutats com és la imatge de residus fora dels contenidors. El regidor de Medi Ambient, Oriol Clos, exposa que “tenir cura del nostre poble és responsabilitat de tothom i per això, en la primera temàtica de la campanya de civisme, des del govern municipal destinem els esforços a què la ciutadania prengui consciència en la importància de no deixar les escombraries a l’exterior dels contenidors, perquè genera una mala imatge per al poble”.

Clos afirma que ‘‘som plenament conscients que és una problemàtica ocasionada per una minoria de ciutadans i ciutadanes, però malauradament l’impacte que genera és molt visual, per això apel·lem a actuar de manera cívica, no deixant les escombraries a l’exterior dels contenidors i d’aquesta manera totes i tots gaudirem d’una millor imatge de l’espai públic”.

Per evitar la problemàtica, des de l’Ajuntament de la Ràpita s’estan implantant diverses càmeres de videovigilància a diferents illes de contenidors del municipi per garantir el bon estat de les illes i controlar les actituds incíviques, algunes d’elles seran fixes i altres itinerants. A més, també s’enganxaran adhesius als contenidors per conscienciar sobre el seu bon ús. D’altra banda, la policia local de la Ràpita reforçarà el control a les illes per conscienciar la ciutadania i sancionar les accions incíviques.