La Plataforma del Sénia demanarà explicacions al govern espanyol pel retard en el segellament dels pous del Castor

La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia denuncia el retard en l’execució dels treballs per a segellar definitivament els pous del Castor i desmantellar-ne les instal•lacions.
 
Recentment s’ha fet públic que el govern espanyol addueix la necessitat de “verificar el compliment” de diverses normatives sectorials abans d’executar l’obra que va encarregar a Enagás. Cristina Reverter, portaveu de la Plataforma, ha explicat a Alcanar Ràdio que “no teníem constància d’aquest procediment, ni tampoc l’entenem“. També ha indicat que “demanarem explicacions al govern espanyol“.
 
Des de la Plataforma continuen reivindicant el desmantellament total de les instal•lacions, que ha d’incloure, també, la planta terrestre. De fet, l’any passat, tant la Plataforma del Sénia com l’Ajuntament d’Alcanar van presentar unes al•legacions en què feien constar aquesta petició i demanaven l’adopció un conjunt de mesures de seguretat per al procés de desmantellament. Però, tal com ha lamentat Reverter, encara no han “obtingut resposta“.
 
La Plataforma també ha manifestat la seua temor que el fet que Escal UGS, que pertany a la constructora ACS, estiga en concurs de creditors des del setembre del 2019 puga demorar encara més els treballs de desmantellament.
 
Finalment, Reverter també ha mostrat el seu malestar “pel bloqueig continu per part de la Mesa del Senat, amb majoria del PP i del PSOE, a la creació d’una comissió d’investigació del Projecte Castor, sol•licitada per 25 senadors al juliol del 2020“.