Deltebre sol·licita un informe a la Comissió Jurídica de la Generalitat per resoldre el contracte de l’aigua potable

El govern de l’Ajuntament de Deltebre ha presentat en roda de premsa els punts més destacats de la sessió plenària del mes de setembre. Entre aquestes, cal posar en relleu la sol·licitud que l’Ajuntament de Deltebre efectua a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya per tal que dictamini si procedeix la resolució del contracte, per causes de nul·litat de ple dret, que actualment vincula l’ajuntament amb SOREA pel que fa al servei d’aigua potable i clavegueram fins a l’any 2037.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “Deltebre és un municipi amb greuges històrics que afecten al dia a dia de la ciutadania com és el cas d’una xarxa d’aigua potable que presenta unes pèrdues de rendiment del 70% de la seva capacitat”. Soler ha explicat que l’actual contracte amb l’empresa finalitza l’any 2037 i no contempla cap inversió per a la millora de la xarxa a càrrec de l’empresa. En aquest sentit, Soler ha afegit que “no podem permetre que la ciutadania hagi de sufragar el cost d’aquestes inversions i que hagi d’assumir les conseqüències de les gestions equivocades en el passat”.

En tot cas, Soler ha detallat que l’objectiu principal d’aquesta actuació, si finalment es pot acabar resolent el contracte, és que la ciutadania “pugui gaudir d’un millor servei d’aigua potable, amb un major rendiment i pressió”.  

A banda d’aquest punt, en el plenari també es debatrà l’aprovació definitiva de les contribucions especials per a la urbanització del carrer Riu Besós, com també es detallarà el compte general de la corporació de l’any 2020 el qual contempla l’estabilització de l’endeutament en mínims històrics, amb una ràtio del 44%, i un romanent de tresoreria que supera els 4.800.000€.

En el marc de la roda de premsa, l’alcalde també ha detallat que en les properes setmanes es presentarà un nou cartipàs per encarar el darrer tram del mandat municipal. Després de diferents converses amb les regidories, Soler ha detallat que tant la tinent d’alcaldia de #DeltebreEficient, Elisabeth Tomàs, com també el regidor d’Imatges de Poble, Polítiques Ambientals i Platges, Joan Lucas, han decidit fer un pas al costat i finalitzar aquesta etapa com a servidors públics.

Tant l’alcalde com la resta de membres del govern municipal, present a la roda de premsa, han volgut agrair la dedicació dels dos regidors i desitjar-los molta sort i èxits en la nova etapa que començaran. De fet, tant Elisabeth com Joan han argumentat el seu pas al costat per “motius professionals” i han confirmat que “seguirem treballant des d’una segona línia per enfortir el projecte de transformació del municipi”.

Els dos regidors confirmaran la seva renúncia en el plenari telemàtic d’aquest dimecres 15 de setembre. Soler també ha avançat que les persones que substituiran tant a Elisabeth com a Joan seran Rosa Royo, mestra de professió, i que ocupava el següent número de la llista i Kilian Franch, enginyer i extinent d’alcaldia en la darrera legislatura.