20.000 mascaretes i índex de rebrot molt baix a Alcanar

Alcanar continua tenint l’índex de risc de brot molt baix, inferior a 1, la qual cosa li permet començar l’inici del curs escolar amb bones expectatives.  Arribar fins aquí no ha estat fàcil. Cal agrair el comportament exemplar que han tingut els veïns i veïnes  del municipi, complint les indicacions de les autoritats sanitàries i els protocols de seguretat i protecció de l’Ajuntament d’Alcanar.

En aquest sentit, l’Ajuntament d’Alcanar ha proveït d’una mascareta reutilitzable i feta amb material hidrorepel·lent a totes les persones del municipi que ho han sol•licitat. El consistori ja ha repartit prop de 20.000 mascaretes, 13.000 de les quals han estat destinades a comerços i empreses, sectors vulnerables del municipi i a persones adultes.

Del total de tapaboques repartides, l’equip de cosidores voluntàries del consistori ha fabricat 6.500 mascaretes destinades als xiquets i xiquetes i més d’11.500 destinades a persones adultes.

“Ho hem aconseguit remant tots en la mateixa direcció per allunyar-nos de la COVID19. Encarem el setembre i l’inici de curs escolar amb optimisme però recordem que per a mantenir aquest risc baix hem de seguir utilitzant la fórmula que ens protegeix: mascareta, distància de seguretat i neteja de mans”, comenta Joan Roig, alcalde d’Alcanar.

Per la seua banda, Maribel Ramon, regidora d’Acció Social, agraeix, una vegada més, l’esforç de “l’equip de cosidores, esterilitzadors i la resta de persones voluntàries per fer realitat aquest gran projecte”.

Els veïns i veïnes que vulguen recollir la seua mascareta i/o la d’altres persones adultes del mateix nucli familiar han de trucar al telèfon 977732013. Des de l’Ajuntament s’assignarà un dia i hora de recollida, tot garantint al màxim els protocols de seguretat.