Deltebre publica un decàleg per a fomentar un turisme responsable

Deltebre. Imatge pròpia

Aquest mes de juny ja s’ha iniciat la temporada d’estiu al municipi de Deltebre. Una temporada que es preveu amb una afluència massiva de visitants i, per aquest motiu, des de l’Ajuntament de Deltebre s’ha editat un decàleg per a un turisme sostenible en recomanacions i bones pràctiques per a la ciutadania que ha de visitar el municipi deltebrenc.

Entre les mesures que es plasmen al document, un total de 10, hi ha recomanacions com fomentar la compra als comerços de proximitat, degustar la gastronomia de km0, desplaçar-se sense pressa, minimitzar i optimitzar l’ús dels recursos naturals, etc. El tinent d’alcaldia de #DeltebreProjecció, Carlos Serra, ha explicat que “volem que la gent ens visiti al nostre territori, al nostre Delta, però també que ho faci des del respecte al medi ambient i implementant pràctiques que garanteixin la sostenibilitat i redueixin l’impacte de l’afluència massiva de visitants”.

Aquest decàleg s’ha traduït al castellà, francès, alemany i anglès, i a banda de poder-se consultar a la pàgina web, també es distribuirà a les activitats del sector turístic, allotjaments, i al Consell de Riumar.

Wifi a la platja de Riumar

A banda d’aquest decàleg, des de l’Ajuntament de Deltebre també s’estan efectuant diferents millores a les platges com, per exemple, la renovació de les senyals o bé la implementació de servei Wifi gratuït a un espai de 400 metres de la platja de Riumar.

Aquesta acció prové d’un acord amb la companyia local Delinternet i, tal com ha destacat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ens ha de permetre “seguir enfortint els serveis i prestacions que oferim als veïns i veïnes de Deltebre i a la gent que ens visita”.

En aquest sentit, Lonely Planet, una de les majors editores de viatges del món, ha situat a la platja de Riumar com a la novena millor platja de l’estat espanyol i la segona a nivell de
Catalunya. Soler ha posat en valor aquest fet i ha explicat que “això és deu, en bona part, a les constants actuacions que hem anat realitzant aquests anys de la platja de Riumar i al seu entorn i que ens ha permès, entre d’altres, recuperar i consolidar la bandera blava”.

A causa de l’arribada de la temporada de calor, el Consell de Riumar també ha ampliat el seu horari d’atenció el qual estarà obert tots els dies de la setmana per tal d’atendre a la ciutadania i fer els tràmits corresponents, com també per resoldre les consultes dels turistes. A la vegada, tal com s’anunciarà en breu, també s’augmentarà el cos de la policia amb més efectius per garantir la seguretat i el control de l’estacionament a les platges.

L’Ajuntament de Deltebre també ha editat un vídeo promocional del municipi posant en valor el turisme familiar, la gastronomia i el paisatge. El vídeo es va publicar tot just aquest dimecres 23 de juny a les diferents xarxes socials de l’Ajuntament de Deltebre.