Intercepten una aeronau per control remot sobrevolant sense permís la nuclear d’Ascó

El pilot serà sancionat per infringir la llei de Seguretat Aèria i sobrevolar amb el vehicle aeri una àrea restringida

L'aeronau pilotada per control remot que la Guàrdia Civil va interceptar sobre la nuclear d'Ascó i sense permís. GUÀRDIA CIVIL

La Guàrdia Civil va interceptar aquest dimarts al matí una aeronau tripulada per control remot (RPA) sobrevolant l’espai aeri de la central nuclear d’Ascó (Ribera d’Ebre). Agents de la unitat PEGASO (Policia Especialista en Gestió Aeronàutica i Seguretat Operacional), ubicada a l’aeroport de Reus, va detectar el vehicle aeri i va comprovar que no portava cap identificació.

Un cop localitzat, el pilot va admetre que no tenia l’autorització per pilotar l’aeronau ni el certificat mèdic obligatori. L’home serà sancionat per infringir la llei de Seguretat Aèria. La Guàrdia Civil recorda que les aeronaus per control remot per a ús professional o lúdic no poden fer vols en espais aeris restringits, zones reservades, prohibides o estratègiques.

La Guàrdia Civil de Tarragona compta des de principis d’estiu amb la unitat PEGASO que vetlla per prevenir i controlar incidents relacionats amb aeronaus pilotades per control remot, per inspeccionar les instal·lacions relacionades amb l’aviació, i per investigar incidents relacionats amb l’ús de les RPA i amb l’espai aeri en general.