El Govern donarà ajuts pels danys a les Terres de l’Ebre a on no arribin les asseguradores

Aragonès anuncia que valoren declarar "zona catastròfica" per als municipis més afectats

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha informat aquest dijous que s’ha reunit amb els alcaldes dels municipis afectats per les inundacions a Tarragona i ha assegurat que el Govern i els Ajuntaments “donaran ajuts als afectats on no arribin les asseguradores”.

En unes declaracions als mitjans al centre de comandament del parc de Bombers d’Amposta (Tarragona), ha explicat que faran una avaluació dels danys “per restablir la normalitat tan aviat com sigui possible”, i que contribuiran a restaurar la situació i les zones afectades pel temporal.

“Es valora la declaració de zona catastròfica”, ha anunciat, la qual cosa implicaria més ajuts per als afectats, i ha assegurat que calen actuacions de caràcter estructural perquè hi hagi capacitat de resistir a fenòmens com aquests.

Aragonès ha expressat que volen posar en marxa el suport com més aviat millor, i ha lamentat els danys causats per les inundacions a Tarragona, però ha felicitat els cossos d’emergències, els veïns i els voluntaris per la seva “ràpida actuació”, perquè no hi ha hagut danys personals i s’han rescatat persones atrapades dins de vehicles.

“Ens vam trobar una precipitació molt forta i intensa, un fenomen molt concret que no va posar alertes en els sistemes que tenim. Això ens va obligar a alertar un cop ja s’estaven produint les tempestes”, ha afegit.