Interior convocarà Renfe amb motiu del Talgo que va “empresonar” 300 viatgers fins a 12 hores

El conseller diu que caldran millores "on faci falta perquè no torni a passar" i la companyia mostra disposició a la "col·laboració absoluta"

Pla general del conseller Miquel Buch amb membres de l'Ajuntament de Sant Quirze de Besora a la zona esportiva, afectada per les pluges. 20 d'octubre del 2018. (Horitzontal)
El Departament d’Interior convocarà Renfe la setmana vinent per analitzar l’incident que ha deixat a uns 300 passatgers d’un Talgo entre 8 i 12 hores a dins el tren per la pluja a les Terres de l’Ebre. El conseller Miquel Buch ha explicat que els demanaran “quins problemes va tenir” en el que ha qualificat de “situació critica”. La intenció és saber “on va fallar” i no descarten “exigir millores”. “Aquest país no es pot permetre tenir tantes persones tancades en un comboi durant tanta estona per molt greu que sigui la situació”, ha afegit Buch. Interior ha mostrat voluntat de treballar conjuntament amb Renfe aquestes millores i des de la companyia han mostrat la seva disposició a una “col·laboració absoluta” i a “revisar els protocols que calgui”.
Segons ha avançat el conseller, la trobada es farà la setmana vinent. Ha explicat que quan Protecció Civil van ser coneixedors dels fets “van demanar que es garantís una solució”. Ha lamentat que van passar “moltes hores” i que finalment va ser l’Ajuntament d’Ulldecona i Protecció Civil qui va activar Creu Roja “per tal que se’ls donés com a mínim alimentació”.

Interior demanarà a Renfe quin pla van activar per tal de conèixer “quins problemes va tenir perquè realment va ser una situació molt crítica”, ha reconegut el conseller, que ha afegit que la intenció és esbrinar “on va fallar”. No descarten, ha dit, “exigir les millores que facin falta perquè no torni a passar”.

Fonts de Renfe han explicat a l’ACN que hi ha una voluntat “total” de coordinar-se amb els responsables de Protecció Civil, buscant les millors fórmules. En el cas d’ahir, afegeixen, hi va haver una coordinació entre tots.

La ferroviària comparteix que s’han de donar les millors solucions possibles i, per aquesta raó, avancen que es treballarà de manera conjunta i coordinada amb tots els estaments. En aquesta línia, es mostren oberts a revisar els protocols que siguin necessaris.

Després de les inundacions a les Terres de l’Ebre, Buch ha agraït que no s’hagin de lamentar “ni víctimes ni ferits”. Els danys materials, ha reconegut, són importants, especialment en les infraestructures. El conseller confia en el fet que la col·laboració entre administracions ajudi a la zona a tornar a la normalitat el més ràpid possible.